Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Tässä ovat Suomen mestarit – Pyrinnön joukkue pelaaja pelaajalta

Tampereen Pyrintö oli kauden tasaisimmin suorittava joukkue ja vei finaalisarjan 3-1 Kataja Basketia vastaan. Yle Urheilu esittelee Korisliigan kevään 2014 kultajoukkueen pelaaja pelaajalta.

urheilu

Antero Lehto, 30 vuotta
Pyrinnön kasvatti kapteeni pelasi ensimmäisen kautensa täysammattilaisena. Kapteeni säkitti pisteitä 16,2 keskiarvolla ja sai kutsun MM-kisoihin valmistautuvan maajoukkueen harjoitusrinkiin. Jäi ensimmäisessä finaalissa 10 pisteeseen, mutta kahdessa seuraavassa pelissä kirjautti joukkueensa korkeimmat pisteet. Sopimus Pyrinnön kanssa kauteen 2015-16. BJ Raymond, 27 vuotta
Laituri oli ensimmäisen finaaliottelun hahmo 22 pisteellään. Upotti läpi finaalisarjan kovia heittoja ja pääsi toisinaan jyräämän Katajan kevyempää materiaalia vastaan korin alla. 198-senttinen ja 100-kiloinen jässikkä nousi kolmannen finaalin levypallotaistelussa isoon rooliin. Xavier-yliopiston kasvatti oli sarjan +/- -tilaston ykkönen.

Alex Vaenerberg, 21 vuotta
Tamperelaiskasvatti jäi finaalisarjassa vähille minuuteille. 183-senttinen takamies jäi Antero Lehdon huikean kauden varjoon, mutta on saanut seurata maajoukkuemiehen tekemistä lähietäisyydeltä ja ottanut sen myötä askelia eteenpäin. Sopimus kaudelle 2014-15.

Antti Nikkilä, 35 vuotta
Susijengin 210-senttinen kolossi väläytteli ensimmäisessä finaalissa, mutta sen jälkeen viimeistely alkoi ontua ja tehot jäivät vähemmälle. Vaikka ei loistanut pisteiden valossa, sentteri aiheutti Pyrinnön korin alle blokkiuhkan, joka hillitsi etenkin kolmannessa finaalissa Katajan ajoja korin alle.

Osku Heinonen, 21 vuotta
Läpimurtoaan Korisliigaan tehneen laiturin kausi päättyi helmikuussa polvivammaan. Ennen loukkaantumista tarkka kaukoheittäjä viimeisteli keskimäärin 5,3 pistettä pelaamissaan 33 ottelussa.

Ville Pekkola, 25 vuotta
Sähikäismäinen takamiesten puolustaja, joka liimautui finaalisarjassa Teemu Rannikon iholle Kelvin Lewisin huilatessa. Hoiti roolinsa erinomaisesti ja toi energiaa Pyrinnön puolustukseen kun sitä tarvittiin. Sopimus Pyrinnön kanssa kaudelle 2014-15.

Henri Välimaa, 22 vuotta
Lappeenrannan kasvatti pelasi kaudella 15 ottelua ja jäi finaaleissa vähälle vastuulle.

Petri Heinonen, 25 vuotta
Pyrinnön oma poika palasi kuuden muualla vietetyn vuoden jälkeen Tampereelle. 5,6 pisteen keskiarvolla runkosarjan pelannut 207-senttinen sentteri nosti tasoaan pudotuspeleihin ja oli ensimmäisen finaalin ratkaisupelaaja kahdeksalla hyökkäyslevypallollaan. Sopimus kauteen 2014-15.

Kelvin Lewis, 26 vuotta
Finaalisarjassa melko näkymättömässä roolissa. Sai valmentaja Pieti Poikolalta sapiskaa tappiollisen toisen finaalin jälkeen, jonka jälkeen nosti tasoaan ja hoiti ruutunsa mallikkaasti. Viimeisessä finaalissa onnistui puolustuspään lisäksi myös hyökkäyspäässä ja oli 16 pisteellään yksi ottelun ratkaisijoista.

Kristian Rasinaho, 21 vuotta
Pyrinnön kasvatti pelasi kaudella vain kahdeksan ottelua, mutta pääsi haistelemaan finaalitunnelmaa kolmannessa finaalissa kentänkin puolella.

Topias Palmi, 21 vuotta
Toista kauttaan liigaa pelaava nuorukainen lunasti paikkansa pelaavasta kokoonpanosta viimeistellen runkosarjassa 4,7 pistettä ottelua kohti. Kovalla itseluottamuksella pelannut laituri nosti tasoaan pudotuspeleissä ja heitti toisessa finaalissa 10 pistettä.

Damon Williams, 40 vuotta
Pyrinnön ikitaistelija ei tunnu hyytyvän. Viimeisteli pudotuspeleissä 14,8 pistettä per ottelu ja oli jälleen mies paikallaan, kun mestaruutta ratkaistiin. Keskittyi tiukasti pelaamiseen, ja totuttu vastustajan ja katsomon psyykkaaminen jäi vähemmälle. Arvokas apu Poikolalle myös valmennuspuolella ja kaksikkoa tuntuu olevan vaikea pysäyttää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat