Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Poikola palasi takaisin Pyrintöön ja kultakantaan

Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola tuli välivuoden jälkeen takaisin valmennuspuuhiin ja luotsasi tamperelaiset heti mestaruuteen.

urheilu
Pieti Poikola
Lehtikuva

Tampereen Pyrintö palasi jälleen Korisliigan kärkeen muutaman mitalittoman kauden jälkeen. Kun Pantteri-patsas oli pokattu, tamperelaisten päävalmentaja Pieti Poikola huokaisi ja myönsi takin olevan tyhjä.

- Meillä on takana 77 peliä, joista olemme voittaneet 61. Se on hirveä määrä, mutta silti pystyimme pelaamaan näin hienon pelin ja puolustuksellisesti tämä oli paras vierasottelu. Pelimäärä kertoo myös siitä, että olemme kokeneet tällaisen kolme peliä neljään päivään myös aiemmin ja se auttoi varmasti tässä, Poikola tuumasi.

Poikolan resepti mestaruuteen perustui harjoitteluun. Vaikka otteluita on ollut paljon, harjoittelusta ei ole tingitty, vaan on tunnustettu realiteetit ja jaettu peliminuutteja myös vaihtopenkille.

- Missään vaiheessa emme ole tinkineet harjoittelusta ja on todella hienoa, että voitto tulee näin, että meillä Alex Vaenerberg, Topias Palmi ja Ville Pekkola tulevat penkiltä. Heistä ei tiedetty ennen kauden alkua ja sen takia meitä ei varmaan hirveästi noteerattukaan, Poikola arveli.

Laajaan materiaaliin luottamisen lisäksi mestaruuden avain on työnteossa. Työnteko ja laajan pelaajamateriaalin käyttö tekivätkin tämän vuoden mestaruudesta erityisen makoisan päävalmentajalle, joka uskoi Pyrinnön valmennustiimin tehneen eniten töitä kuluneella kaudella.

- Uskon, että tämä on työn voitto ja sen takia tämä tuntuu erityisen makealta, Poikola sanoi.

Vaikka Pyrinnön onnistujiin neljännessä finaalissa voitaneen laskea lähes koko joukkue, voiton tae oli kovat suoritukset tehneet avainpelaajat. Antero Lehto, Kelvin Lewis, BJ Raymond sekä Damon Williams nakuttivat kaksinumeroiset pisteet.

- Kelvin Lewis jatkoi siitä, mihin viime matsissa jäi. Hän teki aivan huikean työn Rannikon pysäyttämiseksi ja nyt vielä kun sanoin matsipalaverissa, että aivan sama mitä teet hyökkäyksessä jos puolustat samalla tavalla, niin kaveri laittoi sitten vielä 16 pistettä kaupan päälle, Poikola nauroi.

- Tottakai sitten neljännessä erässä Damon Williams. Hän on ollut äärimmäisen sitoutunut tähän ja ollut aina ensimmäisenä hallilla ja lähtenyt viimeisenä. On ihan kiva, että koripallojumalat hymyilevät hänelle, kun kyllähän levyn kautta heitoissa osittain on tuuriakin, Poikola hymyili.

Lopuksi Pyrinnön kolmeen mestaruuteen luotsannut Poikola halusi antaa tunnustuksen vastustaja Katajalle.

- Haluan vielä sanoa, että vastustaja on tehnyt aika kovan työn, meillä oli vain paremmat pelaajat. Kataja pelasi hienot finaalit ja ennen kaikkea upean kauden. Ja vaikka urheiluun ei kuulukaan säälin, niin haluan nostaa esiin Sami Lehtorannan. Hän on pelannut aivan upean uran, joskus vain työstä ei saa palkintoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat