Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Toijala: ”Pitkässä juoksussa onni pitää ansaita”

Katajan päävalmentaja antoi mestarijoukkueelle ja sen taustajoukoille täyden tunnustuksen.

urheilu
Joensuun Katajan valmentaja Jukka Toijala huhtikuussa 2014
Mari Nupponen / Yle

Kataja hävisi neljännen Korisliigan finaalin kymmenellä 
pisteellä 78-88 ja mestaruus karkasi tappion myötä Tampereelle. Joensuulaisten päävalmentaja Jukka Toijala ei jäänyt jossittelemaan, vaan tunnusti reilusti Pyrinnön paremmuuden.

- Ei tässä ole kahta sanaa, tämän kauden paras suomalainen joukkue juhlii mestaruutta. Muistan, kun joulukuun tienoilla puhuttiin, että Pyrinnön on pakko alkaa häviämään pelejä kun he pelaavat Baltian liigaakin, eivät he kerta kaikkiaan voi runtata kaikkia. Ja kaverit runttaavat ja tekevät runkosarjan voittoennätyksen, se kuvastaa sitä työtä, mitä Pyrinnön organisaatio tekee, Toijala kehui.

Pyrintö on siitä harvinainen Korisliigajoukkue, että sillä on joukkue myös miesten divari A:ssa. Kaksi huipputason joukkuetta pystyvät sparraamaan toisiaan ja etua on myös siitä, että pelaajia riittää.

- Jokainen valmentaja on kateellinen sellaisesta tilanteesta, että on kakkosjoukkue, jonka kanssa pystyy sparraamaan. Silloin on koko ajan pelaajia käytettävissä, ketään ei ole pakko ottaa puolikuntoisena mukaan, Toijala sanoi.

- Silloin tullaan siihen päivittäiseen tekemiseen, mikä nostaa joukkueen tasoa kauden alusta loppuun asti. Se näkyi kauden aikana, että Pyrinnön nuoret pelaajat saivat ensin vastuuta, mutta laadukkaalla harjoittelulla he myös kehittyivät, saivat itseluottamusta ja pelasivat fantastisesti.

Toijala myöntää, että paperilla Pyrintö ei ollut kuluneen kauden suosikki. Paperilla kovat pelaajat eivät kuitenkaan riitä – sen Kataja sai kokea.

- Näin se menee, pitkässä juoksussa onni pitää ansaita, Toijala päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat