Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät kaappasi kovan kolmikon SaiPasta

Puolustajat Ryan Glenn ja Dan Spang sekä hyökkääjä Patrick Davis tekivät kaikki Kärppiin kahden vuoden sopimuksen.

urheilu
Dan Spang kuvassa
Dan Spangin partaa voi jatkossa ihailla Kärppien otteluissa.Tomi Hänninen

Liigamestari Kärpät täydensi joukkuettaan kolmella Liigasta tutulla ulkomaalaishankinnalla. Kokenut kolmikko pelasi viime kaudella Kärppiä vastaan välierissä pelanneessa SaiPassa.

Puolustajat Ryan Glenn ja Dan Spang sekä hyökkääjä Patrick Davis tekivät kaikki Kärppiin kahden vuoden sopimuksen.

- Kaikki pelaajat tuovat meille oman erikoisosaamisensa omilla vahvuuksillaan, sanoo Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho seuran tiedotteessa.

Puolustajista Glenn, 33, on edustanut Liigassa myös Tampereen Ilvestä ja KalPaa, kanadalainen on pelannut yhteensä 190 liigapeliä sekä 29 playoff-ottelua.

Yhdysvaltojen ja Italian passin omaava Spang on pelannut Liigaa yhteensä 73 ottelua Hämeenlinnan Pallokerhossa ja SaiPassa, jossa mies keväällä loisti playoff-peleissä: 13 ottelua, joissa saldona 1+10.

Urheilutoimenjohtaja uskoo Kärppien saavan takalinjoille mitä on haettukin.

- Spang ja Glenn ovat pelanneet Liigassa isoissa rooleissa ja uskomme heidän pystyvään samaan Kärpissä, sanoo Aho.

- Pelaajat ovat osoittaneet tasonsa Liigassa ja tiedämme heidän olevan puolustukseemme oikeita palasia, lupaa urheilutoimenjohtaja.

Hyökkääjä Davis, 27, pelasi SaiPassa 51 runkosarjaottelua. Oikealta ampuva amerikkalainen teki runkosarjassa 22 maalia ja antoi 13 maalisyöttöä. Playoffien tehot kahdeksassa ottelussa olivat 1+5.

- Davis tuo luisteluvoimaisena pelaajana hyökkäykseemme suoraviivaisuutta ja tehokkuutta maalintekoon, uskoo Aho ja muistuttaa, keskushyökkääjä Davisin peli käy myös laitahyökkääjänä.

Lisäksi Kärpät solmi 3-vuotisen sopimuksen Vili Saarijärven, 17, kanssa. Saarijärvi pelasi viime kaudella Kärppien hopeaa voittaneessa A-juniorijoukkueessa ja on U18-maajoukkueen pelaajia. Saarijärvi on yksi ikäluokkansa parhaista puolustajista Suomessa.

Lähteet: Oulun Kärpät

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat