Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Kommentti: Korisfinaalin ratkaisijasta yllättyneet käsi pystyyn

Tämän kevään Korisliigan ratkaisuhetkillä tuli tunne, että tämän on nähnyt joskus aikaisemminkin, kirjoittaa Yle Urheilun Suvi Hakkarainen.

urheilu
Damon Williams suojaa palloa.
Lehtikuva

Korisliiga kausi 2010-2011.

Finaaleissa pelasivat Tampereen Pyrintö ja Kataja Basket. Pyrintö voitti runkosarjan ja joukkueen tehomies oli Damon Williams, 37. Williams oli Pyrinnön paras pistemies yli 18 pisteen keskiarvolla ja lisäksi hän oli tamperelaisten ykkönen levypalloissa ja syötöissä. Pyrinnön penkin päässä istui Pieti Poikola.

Katajaa valmensi Jukka Toijala. Joensuulaisten ykköspistemies oli amerikkalaislaituri Jared Newson, joka kuritti vastustajaa keskimäärin yli 17 pisteen keskiarvolla. Lisäksi kokoonpanosta löytyivät Petri Virtanen, Sami Lehtoranta, Antti Kanervo ja Juho Nenonen.

Finaaleissa molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa tasaisten pelien jälkeen. Viidennessä finaalissa Tampereella Pyrintö oli kuitenkin omaa luokkaansa, kun Kataja jäi täysin telineisiin ja hävisi kaksi ensimmäistä erää 11-4 ja 22-10. Peli oli selvä nopeasti, ja kentän kuningas oli, kuka muu muka, Damon Williams. Ei jäänyt ihmeteltävää, kun konkari kirjautti 19 pistettä, 16 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Korisliiga kausi 2013-2014.

Finaaleissa pelasivat Tampereen Pyrintö ja Kataja Basket. Pyrintö voitti runkosarjan ja joukkueen pistekuningas oli BJ Raymond, mutta tehotilaston vei nimiinsä 40-vuotias Damon Williams. Myös levypallotilaston kärjestä löytyi tuttu nimi Williams.

Pyrintöä valmensi Pieti Poikola, joka palasi sapattivuoden jälkeen punapaitojen päävalmentajaksi.

Katajan penkin päästä löytyi edelleen Jukka Toijala. Joensuulaisten peliä tuli johtamaan Teemu Rannikko, josta povattiin ennen kauden alkua vähintäänkin sateentekijää. Kun nippuun lisättiin vielä tutut miehet Alex Wesby (hopeaa Katajassa 2005-06) ja Jared Newson, alkoi joukkue näyttää valmiilta, etenkin kun mukana olivat edelleenkin Petri Virtanen, Sami Lehtoranta, Antti Kanervo sekä Juho Nenonen.

Finaaleissa molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa, mutta tällä kertaa ratkaisu nähtiin jo neljännessä ottelussa. Kataja oli kotiottelunsa lähinnä Wesbyn onnistumisten varassa ja se ei riittänyt mestaruuteen. Etenkään, kun toisella puolella oli eräs herra Williams.

Kaksi peräkkäistä kolmen pisteen heittoa hyökkäysajan viimeisillä sekunneilla siivittivät Pyrinnön karkumatkalle, jota Kataja ei saanut enää kiinni. Ettei kaikki olisi liian helppoa, niin Williams laittoi heitot koriin vielä levyn kautta. Kentän vanhimman saldo oli jälleen näkemisen arvoinen: 20 pistettä, seitsemän levypalloa ja viisi syöttöä.

Käsi ylös, kuka yllättyi ratkaisijasta?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat