1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Arsenal saisi maalitykin lähes pilkkahintaan – ”Ei olisi kovin älykästä olla maksamatta"

Carlos Vela on kypsynyt pelaajana La Ligan Real Sociedadissa, ja meksikolaisen mielestä Valioliigan Arsenalin olisi järkevää hankkia hänet takaisin riveihinsä.

Carlos Vela (kesk.) on heiluttanut maaliverkkoja Espanjassa tiuhaan tahtiin. Kuva: EPA/JESUS DIGES

Espanjan La Ligan Real Sociedadin hyökkääjän Carlos Velan kausi on ollut mainio. Meksikolainen viimeisteli liigassa 16 täysosumaa ja tämän lisäksi hän teki esityön 12 maaliin.

Vela siirtyi San Sebastianiin vuonna 2011 Englannin Valioliigan Arsenalin riveistä noin kolmen miljoonan euron siirtosummalla.  Kaupan yhteydessä Arsenal sopi itselleen option hyökkääjän takaisin ostamisesta reilulla neljällä miljoonalla eurolla.

Meksikolainen on myöntänyt, että Arsenalin kannattaisi hankkia hänet takaisin Pohjois-Lontooseen.

- Kahden viime kesän aikana Arsenal ei ole ollut kiinnostunut takaisinostosta, joten meillä ei ole ollut ongelmia. On täysin järkevää ajatella, että he ottavat ehdon käyttöön nyt, Vela kertoi El Diario Vasco -lehdelle.

- Jos Arsenal ei makaisi summaa, niin se ei olisi kovin älykästä. Nyt meidän on analysoitava, mitä voimme tehdä ja miten. Kun asiat on saatu järjestykseen, teemme ratkaisun tulevaisuudestani. Yritän valita parhaan tavan ollakseni onnellinen.

Vela siirtyi Arsenalin riveihin vain 17-vuotiaana, mutta hän ei pystynyt murtautumaan edustusjoukkueen avauskokoonpanon vakiokasvoksi. Meksikolainen uskoo, että hän on kuitenkin kypsynyt pelaajana ja ihmisenä viimeisten vuosien aikana.

- Arsenal antoi minulle mahdollisuuden tulla Eurooppaan. En saanut viimeksi niin paljoa vastuuta kuin odotin, joten minun oli pakko kokeilla jotain muuta.

- Jos palaan Lontooseen, yritän tehdä asiat toisella tavalla kuin viimeksi. Puhun nyt englantia. Tiedän, mikä minua odottaa, joten pystyisin käsittelemään asioita eri tavalla.