Suora

  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Urheiluruutu

”Korpelan upea saavutus suomalaiselle futikselle”

Laura Österberg Kalmari hehkuttaa Tinja-Riikka Korpelan pääsyä naisten UCL-finaaliin. Korpela torjuu ruotsalaisen Tyresön maalilla illan finaalissa saksalaista Wolfsburgia vastaan.

urheilu
Laura Österberg Kalmari ennakoi naisten UCL-finaalia. (Arkistokuva)Yle

Suomen maajoukkuemaalivahti Tinja-Riikka Korpela pelaa tänään torstaina jalkapallon naisten Mestarien liigan finaalissa. Laura Österberg Kalmari pitää suoritusta upeana paitsi pelaajalle itselleen myös koko suomalaiselle jalkapalloilulle.

Korpelalla on torstai-iltana mahdollisuus olla kuudes suomalainen, joka on voittanut jalkapallon Mestarien liigan. Aiemmin pokaalia ovat nostelleet naisista Laura Kalmari, Sanna Valkonen ja Jessica Julin sekä miehistä Jari Litmanen ja Sami Hyypiä.

Laura Kalmari juhli ruotsalaisen Umeå IK:n riveissä finaalivoittoa vuosina 2003 ja 2004.

- Ne olivat urani ehdottomia kohokohtia. On aivan loistavaa, että Tinja-Riikka saa pelata kunniasta tänään. Naisten Mestarien liigan arvostus on noussut koko ajan. Yhdysvalloissakin siitä puhutaan paljon, vaikka he eivät siihen osallistu, Österberg Kalmari hehkuttaa.

- Suomalaisporukkamme, jotka ovat noin pitkälle päässeet, on pieni. ”Tinni” on loistava maalivahti, olen nähnyt sen jo kauan sitten ja hän kehittyy koko ajan.

Tinni on loistava maalivahti, olen nähnyt sen jo kauan sitten ja hän kehittyy koko ajan.

Laura Österberg Kalmari

Korpelan ruotsalaisseura Tyresö FF kohtaa finaalissa saksalaisen Wolfsburgin, joka on myös turnauksen hallitseva mestari. Saksalaiset kantavat ennakkosuosikin viittaa, mutta Kalmari uskoo ruotsalaisiin.

- Aloitin päivätyössäni tammikuussa, joten olen päässyt paikan päälle seuraamaan nyt huonommin. Olen kuitenkin hyvin perillä ruotsalaisesta jalkapallosta. Uskon täysin, että Tyresöllä on mahdollisuus voittaa tänään, Tukholmassa asuva entinen huippupelaaja toteaa.

- Tyresön kentän ulkopuoliset ongelmat ovat hallinneet ruotsalaista mediaa. Se on varmasti ollut raskasta pelaajille. Uskon kuitenkin, että heillä on kova halu näyttää kentällä. Senhän he ovat jo tehneetkin pääsemällä finaaliin.

Kalmari viittaa puheessaan Tyresön talousongelmiin, joiden vuoksi joukkue on menettämässä ensikauden lisenssinsä euromenetyksestä huolimatta.

- Näyttää siltä, että heidän pelinsä on tulevaisuuden osalta pelattu. Se on todella surullista. Tyresö on ollut loistava asia ruotsalaiselle mutta myös kansainvälisesti naisfutikselle. Heillä on paljon kovia pelaajia ja näkyvyyttä.

Tyresö ja Wolfsburg kohtaavat naisten Mestarien liigan finaalissa Lissabonissa tänään torstaina. Yle Areena näyttää klo 21.30 Suomen aikaa alkavan jännitysnäytelmän suorana lähetyksenä.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat