Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu

Westerlund on odottanut koko turnauksen revanssia Venäjästä

Leijonien päävalmentajalle jäi alkusarjatappion jälkeen tunne, että Suomi pystyy haastamaan ennakkosuosikkina finaaliin lähtevän Venäjän.

urheilu
Hannu Virta Erkka Westerlund Lauri Marjamäki
Pekka Rautiainen

*MINSK. *Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kaatoi Tshekin MM-välierässä suvereenilla 3-0-voitolla ja eteni sunnuntain finaaliin, jossa vastaan asettuu Venäjä.

Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund painotti useasti ennen välierää, että valmistautuminen on tärkein asia ennen Tshekki-ottelua. Kokenut päävalmentaja oli tyytyväinen, kun joukkueen valmistautuminen meni täysin nappiin.

He ovat täällä olleet todella hyviä, mutta jotenkin on jäänyt sellainen tunne, että pystymme haastamaan Venäjän.

Erkka Westerlund

- Joukkueen sisältä alkoi tulla sitä puhetta ja vuorovaikutusta. Varmaan jokainen oli henkisesti valmiina tähän peliin, Westerlund iloitsi ottelun jälkeen.

- Avauserässä tasakentällisin tekopaikat olivat 8-1 Suomelle ja 1-0-lukemat tulostaululla. Toisessa erässä annoimme otetta vastustajalle, mutta ylivoimamaali käänsi taas tilanteen. Kolmas erä oli tasapainoinen taistelu Pekka Rinteen edessä, hän jatkoi.

Nyt Leijonia odottaa valmistautumisen suhteen vieläkin kovempi haaste, kun finaalin alkuun on alle 24 tuntia. Vastustaja Venäjä saa vielä fyysisesti muutaman tunnin etumatkaa kaadettuaan Ruotsin päiväpelissä.

- Meidän pitää hiukan päivää katkaista. Tulemme varmaan hallille, muttemme todennäköisesti tee joukkueharjoitusta. Taas, niin aikaisin kuin pystymme, alamme kääntää ajatukset finaaliin.

Suomi ja Venäjä iskivät kertaalleen yhteen jo alkusarjassa, jolloin tappiottomat kisat tähän mennessä pelannut Venäjä oli parempi 4-2-lukemin. Westerlundilla jäi tuosta ottelusta hampaankoloon.

- Jotenkin olen odottanut, että pääsisi haastamaan Venäjän vielä kerran uudella lähtökohdalla. He ovat täällä olleet todella hyviä, mutta jotenkin on jäänyt sellainen tunne, että pystymme haastamaan Venäjän, Westerlund mietti.

- He ovat tietenkin ennakkosuosikki täällä melkein kotiyleisön edessä. Se on todella hienoa lähteä haastamaan sitä, hän jatkoi.

Suomi ja Venäjä pelaavat MM-finaalissa kello 21 sunnuntaina.

Suosittelemme

Tuoreimmat