Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Westerlund avasi kohua herättäneitä pelaajavalintojaan ennen MM-finaalia

Yhteiset kokemukset olivat Erkka Westerlundille avainasemassa MM-kisojen pelaajavalintoja tehdessä.

urheilu
Erkka Westerlund
Pekka Rautiainen

*MINSK. *Leijonat kaatoi lauantaina Tshekin välierässä ja pelaa sunnuntaina MM-finaalissa Venäjää vastaan kello 21 alkaen. Päävalmentaja Erkka Westerlund ehti ottelun jälkeen puhua jälleen monesta asiasta ja puheeksi tuli myös pelaajien henkinen kantti.

Suomalaispelaajat ovat osoittaneet kovaa henkistä kasvua vaikean alkusarjan jälkeen ja isolta osaltaan sen takia Westerlund heidät joukkueeseen valitsi. Kokenut päävalmentaja on saanut yhteisiä kokemuksia lähes jokaisen joukkueessa olevan pelaajan kanssa kauden aikana Euro Hockey Tourilla tai kevään harjoituspeleissä.

Ei tuolla nyt huomaa, että kuka on ollut aiemmin MM-kisoissa ja kuka ei.

Erkka Westerlund

- Se kantaa, kun he ovat siellä pystyneet antamaan näyttöjä osaamisestaan. Siinä mielessä ei ole ihan uusi joukkue, Westerlund sanoi lauantai-iltana.

- Me seuraamme myös sarjapelaamista, mutta paras näyttö tulee maajoukkueessa, kun näkee pelaajat päivittäin, perättäisissä peleissä ja harjoituksissa. Näkee kokonaisuuden. Sen takia niissä turnauksissa yritetään aina etsiä pelaajia, hän jatkoi.

15 ensikertalaista sisältäneen joukkueen henkistä kanttia epäiltiin ennen turnausta ja alkusarjan aikanakin, kun Leijonat taiteili ohuella nuoralla. Westerlundin mukaan valmennusjohto otti aluksi hieman normaalia enemmän vetovastuuta asioista, mutta myös joukkue on kasvanut huimasti.

- Ei tuolla nyt huomaa, että kuka on ollut aiemmin MM-kisoissa ja kuka ei. Sehän on hieno juttu suomalaiselle jääkiekolle, että olemme saaneet lisää pelaajia kansainväliselle ja MM-tasolle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat