Emilia Nyström vahvistaa LiigaPlokia

LiigaPloki saa riveihinsä huippuvahvistuksen, kun beach volley -ammattilainen liittyy seuran vahvuuteen.

Emilia Nyström. Kuva: Lentopalloliitto

Beach volleyta maailman huipulla pelaava Emilia Nyström vahvistaa ensi kaudella lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan LiigaPlokin joukkuetta. Osapuolet ovat solmineet vuoden mittaisen sopimuksen. Kesän Nyström pelaa kaksoissisarensa Erikan kanssa beach volleyta, mutta talvella hän keskittyy sisälentopalloon.

30-vuotias beach volley -ammattilainen on pelannut aikaisemmin 92 liigapeliä lentopalloliigassa LiigaEurassa ja Pieksämäki Volleyssa.

- Kiva on palata taas monen vuoden jälkeen sisäkentille ja varsinkin Suomeen ja melkein kotipaikkakunnalle. Siitä on varmaan viisi vuotta, kun olen edellisen kerran Suomessa pelannut. Pihtiputaalla alan treenaamaan heti, kun biitsikausi on ohi. Tavoite olisi syyskuussa päästä parketille, totuttelemaan palloon, erikokoiseen kenttään ja uusiin joukkuetovereihin, Muuramesta, Keski-Suomesta kotoisin oleva Nyström selvitti.

Nyströmit voittivat beach volleyn EM-pronssia Berliinissä vuonna 2010.

- Sisälentopallo on mukavaa vaihtelua beach volleyn rinnalle talveksi. Saan pidettyä pallotatsia, fysiikkaa ja kilpailuviettiä korkealla. Lisäksi on kiva tehdä töitä joukkueessa isolla porukalla, kun beachissa on tottunut vain kahteen pelaajaan. Ensi talvena minulla on erilainen rooli. Koko takakenttää ei tarvitse puolustaa, kun kaverina on kolme tai neljä muuta pelaajaa.

Kesän tavoitteet ovat selvät.

- Nyt tsempataan siskon kanssa täysillä hiekalla ja valmistellaan itseämme olympiakarsintoja varten. Beach volley on tietysti se minun ykköslajini, Nyström päätti.

Kokemusta, johtajuutta ja kovuutta

LiigaPlokin päävalmentaja Teemu Oksanen odottaa Nyströmin tuovan joukkueeseen kokemusta, johtajuutta ja kovuutta tiukkoihin paikkoihin.

- Hänellä on enemmän kokemusta kovista paikoista kuin kenelläkään muulla pelaajalla joukkueessa. Hän ei ole ehkä kovimpia lyöjiä, mutta ehkä viisaimpia hyökkääjiä, Oksanen arvioi

- Toivon Emilian antavan erityisesti nuorimmille hyvän esimerkin päivittäisestä työnteosta ja siitä, mitä ammattiurheilijan elämä käytännössä tarkoittaa. Jokaisen on hyvä nähdä, että Nyströmin sisarukset eivät ole saaneet menestystään ilmaiseksi.

LiigaPlokin sopimuspelaajia ensi kaudelle ovat myös Heta Rissanen, Hillary Hurley (USA), Anni Sorvoja, Laura Iltanen, Johanna Oikari, Hanna Anttila, Anni Toivonen ja libero Iida Eskomaa. Viime kaudella joukkue sijoittui Mestaruusliigassa seitsemänneksi.