Meksikon avainpelaajat - seuraa heitä MM-kisoissa

Yle Urheilu poimi Meksikon MM-joukkueesta kolme seuraamisen arvoista avainpelaajaa.

urheilu
Meksikon Oribe Peralta (vas.) ja Héctor Herrera (oik.) juhlivat maalia.
Meksikon Oribe Peralta (vas.) ja Héctor Herrera (oik.) juhlivat maalia Lontoon olympialaisissa.EPA / Marius Becker

Oribe Peralta: 30, Club América

Peraltan nimi ei välttämättä kerro kovinkaan paljon eurooppalaisia sarjoja seuranneille, sillä hyökkääjä on pelannut koko uransa kotimaansa sarjassa. Karsinnoissa meksikolainen äityi kuitenkin mainioon maalivireeseen, olkoonkin, että osumia syntyi hieman kehnompia puolustuksia vastaan.

Brasilian MM-kisoissa Peralta saa mahdollisuutensa Meksikon hyökkääjänä. Jos tulosta ei tule vaihtopenkiltä on kuitenkin tarjolla myös muita kovia vaihtoehtoja.

Pelaajana Peralta viihtyy parhaiten rangaistusalueen sisällä. Hän osaa viimeistellä jalkojensa ohella myös päällään. Meksikolainen hakeutuu oivallisesti oikeisiin paikkoihin haistaen tulevat maalintekotilanteet jo ennakolta.

Meksikolainen pelaa kesällä varsin kypsällä 30-vuoden iällä ensimmäisessä MM-turnauksessaan. Peralta ratkaisi vuoden 2012 olympiakullan Meksikon eduksi tehden loppuottelussa kaksi maalia Brasilian verkkoon.

Héctor Herrera: 24, Porto

Herrera kuului myös Lontoon olympialaisissa sankaritekoihin yltäneeseen Meksikon ryhmään. Joukkueen keskikenttä on kovissa peleissä varsin kokematon, joten Herreralle on tarjolla vastuullinen rooli.

Meksikolainen on todella vahvalla työmoraalilla varustettu kahden suunnan keskikenttäpelaaja, joka tekee pyyteetöntä työtään puolustuksen ja hyökkäyksen välisenä linkkinä. Avainsana Herreran osaamisessa on monipuolisuus.

Puolustussuuntaan Herrera katkoo ja rikkoo vastustajan peliä koko 90 minuutin ajan tarjoten osaamista myös hyökkäyssuuntaan. Meksikolainen pystyy taitavana pelaajana tuomaan pallon ylös nopeasti aiheuttaen vastustajan puolustukselle sekaannusta. Hänellä on myös hyvä laukaus ja syöttövalikoima.

Herrera pelaa ensimmäisissä MM-kisoissaan, joten kokemusta niin kovasta paikasta pelaajalla ei vielä ole. Meksikolaista saattavat kesällä odottaa vielä hieman liian suuret saappaat, mutta potentiaalinsa puolesta hän saattaa olla yksi joukkueen yllättäjistä.

Giovani dos Santos: 25, Villarreal

Taitava hyökkääjän tai hyökkäävän keskikenttäpelaajan paikalla viihtyvä pelaaja, jonka taidoista saatiin näyte jo edellisissä MM-kisoissa. Tuolloin äänestettiin Saksan Thomas Müllerin jälkeen toiseksi turnauksen parasta nuorta pelaajaa äänestettäessä.

dos Santos on pallon kanssa erittäin taitava. Hänen valikoimastaan löytyvät puolustuksia avaavat ovelat syötöt, näyttävät kikat ja tuliset kaukolaukaukset.

Meksikolainen on nopea myös pallon kanssa ja hyvin vaarallinen vastaiskupelaaja. dos Santosin vastuulla tulee Brasiliassa olemaan suuri osa joukkueensa hyökkäyspelin luovuudesta.

2010 dos Santos oli vielä kokematon ja hänen pelinsä meni paikoitellen sooloiluksi. Nyt neljä vuotta myöhemmin häneltä voidaan odottaa huomattavasti kypsempiä otteita joukkueen eduksi.

Meksikolainen oli tehokas myös seurajoukkueessaan Villarrealissa, mutta on kärsinyt hieman loukkaantumisista.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat