Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Petteri Koponen lataa akkuja ennen maajoukkueleirityksiä

Petteri Koposen kausi seurajoukkueessa päättyi pettymykseen.

urheilu
Petteri Koponen
Ville Vuorinen

Suomen koripallomaajoukkueen Petteri Koposen kausi seurajoukkueessa Himkissä päättyi ennakoitua aiemmin. Runkosarjaa mielin määrin hallinnut Himki putosi jo heti kättelyssä pudotuspeleistä. Nyt Koposella on kuitenkin hetki aikaa hengähtää.

Himkin kausi päättyi pettymykseen, kun se ei onnistunut tavoitteissaan voittaa Eurocup ja VTB-liiga. Koponen on jättänyt VTB-liigan puolivälierätappion Nizhni Novgorodille taakseen.

- Meillä oli hyvä kausi enkä edes muista kuinka monta peliä voitimme putkeen VTB-liigassa ja Eurocupissa. Kaikki pitävät meitä suosikkeina voittamaan kaikki turnaukset missä olimme. Hävisimme kuitenkin VTB-liigan puolivälierissä. En tiedä johtuiko se siitä, että meillä oli pitkä tauko vai mitä. Se oli pettymys totta kai niin seuralle kuin henkilökohtaisestikin, mutta sellaista se urheilu on, Koponen pyörittelee.

Koponen rinnastaa Himkin putoamisen myös koripallomaajoukkueen menestykseen. Viime vuoden EM-kisoissa Suomi kaatoi altavastaajana neljä maailman rankinglistalla 15. joukossa ollutta joukkuetta.

- Olemme voittaneet maajoukkueen kanssa isoja joukkueita ja isoja maita. Se on urheilun suola, etteivät parhaat jengit aina voita. Valitettavasti olimme tällä kertaa sillä toisella puolella. Tässä on nyt hyvä hetki ladata vähän akkuja maajoukkuetoimintaa varten. On sitten taas täynnä virtaa, kun leiritykset alkavat ja parhaassa iskussa, kun MM-kisat alkavat elokuussa, Aasian suunnalla parhaillaan lomaileva Koponen tähdentää.

Susijengi kokoontuu valmistautumaan kohti MM-kisoja heinäkuussa. Koponen uskoo, että Suomi luottaa tuttuun reseptiin hakiessaan menestystä Espanjassa pelattavissa MM-kisoissa.

- Alussa käymme läpi meidän omia juttuja ja sitten katsotaan lisäämmekö jotain. Pääsääntöisesti meillä on kuitenkin meidän oma tapamme pelata, joka on vähän erilainen kuin muilla mailla. Se on meidän vahvuutemme eikä sitä ole niin helppo skoutata.

- Emme ehkä pelaa niin ortodoksista korista kuin isot maat ja se sekoittaa varmasti myös vähän heidän taktiikkaansa pelata meitä vastaan. Jos alkaisimme pelata samanlaisia settejä kuin muut vastustajat, niin emme ehkä pelaisi niin hyvin. Varmasti jotain pikkujuttuja lisätään. Veikkaan, että kun MM-kisat alkavat, niin olemme taas vähän parempia, Koponen toteaa luottavaisena.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat