1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

LrNMKY luopuu paikastaan Korisliigassa

LrNMKY pelaa ensi kaudella I divisioonassa. Lappeenrantalaisseuran mukaan Korisliigaan tarvittavan budjetin kasaaminen oli liian haasteellinen tehtävä.

Kuva: EPA

Korisliigaa yhtäjaksoisesti 14 kauden ajan pelannut Namika Lappeenranta luopuu pääsarjapaikastaan. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut seura hakee tukevampaa pohjaa tulevaisuuden toiminnalleen I divisoonasta.

Lappeenrantalaisseuran mukaan Korisliigaan tarvittavan budjetin kasaaminen oli liian haasteellinen tehtävä.

- Totta kai tämä on tietynlainen pettymys pitkän ja menestyksekkään korisliigataipaleen jälkeen, mutta tämä ei ole loppu vaan uuden alku. Tulemme laatimaan Namikan strategian uusiksi koko seuran osalta. Tulevalle kaudelle rakennamme Namikan edustusjoukkueen niin, että toiminta on urheilullisesti mielenkiintoista ja myös taloudellisesti tasapainossa. I divisioonassa myös Namikan omat kasvatit saavat näkyvämmän roolin sekä tilaa ja aikaa kasvaa korisliigatasoisiksi pelaajiksi, LrNMKY:n uusi puheenjohtaja Pasi Riihelä kommentoi tilannetta tiedotteessa.

- Uskomme sekä yleisön että yhteistyökumppaneiden arvostavan tekemäämme suoraselkäistä ratkaisua ja jatkavan mukanamme uuden nousun rakentamista, Riihelä jatkoi.

Seura tiedotti myös, että viimeiset kaksi kautta Lassi Tuovin apuvalmentajana Namikassa toiminut Juha Sten on joukkueen ensi kauden päävalmentaja.