Tulikuuma Blackhawks-tähti: "Minun täytyi tehdä jotain"

Patrick Kane on tottunut johtamaan joukkuettaan tärkeillä hetkillä. Perjantaina Kane oli jälleen joukkueensa ratkaisija.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Patrick Kane on tehnyt urallaan suuria maaleja. Kane on johdattanut Chicago Blackhawksin kahteen Stanley Cupiin ja on joukkueensa selkäranka ratkaisupaikoissa. Chicagon ykköstähti on ollut sitä myös NHL:n läntisen konferenssin finaalisarjassa Los Angeles Kingsiä vastaan.

Kane, 25, saalisti lännen finaalien nejlässä ensimmäisessä ottelussa vain yhden syöttöpisteen. Kun paikka Stanley Cup -finaaleissa on ollut kahdessa viimeisimmässä ottelussa katkolla Kingsille, on Kane päättänyt palata huipputasolleen. Kane on nakuttanut kahdessa ottelussa peräti 2+5=7 tehopistettä.

Minun täytyi tehdä jotain hyvittääkseni sen. Onneksi pystyin tekemään niin.

Patrick Kane

- Joukkueemme taistelee loppuun saakka. Tämä on uskomaton ryhmä. Jostain syystä jätkämme nousevat esiin, kun pelaamme selkä seinää vasten. Tämä oli valtava joukkuesuoritus, Kane kertoi kuudennen ottelun jälkeen.

Kane ratkaisi Los Angelesissä Chicagolle kolmannen voiton päätöserän tehoillaan. Ensin hän petasi Duncan Keithille tasoitusmaalin ja iski hetkeä myöhemmin itse 4-3-voittomaalin. Osumia ennen Chicago oli menettänyt 1-2-johtonsa.

- Olin jäällä maalien aikaan, joten tunsin, että minun täytyi tehdä jotain hyvittääkseni sen. Onneksi pystyin tekemään niin, Kane totesi.

Seuraavaksi Kane yrittää johdattaa Blackhawksin kolmanteen peräkkäiseen voittoon ja toista kertaa peräkkäin Stanley Cup -finaaleihin. Chicago isännöi Los Angelesiä sunnuntaina seitsemännessä konferenssifinaalissa.

- Se on yksi ottelu, josta Stanley Cup -finaaleihin eteneminen on kiinni. Jos tällaista tarjottaisiin kauden alussa, se otettaisiin innolla vastaan.