Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Taitoluistelun GP-finaali: Loppunäytös
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huuhkajat kaatoi Viron - HJK-pelaajalle unelmadebyytti

Valtteri Moren teki ensimmäisessä A-maaottelussaan heti täysosuman. Viro-ottelu oli Suomen maajoukkueen viimeinen ennen syksyn EM-karsintoja.

urheilu
Suomen jalkapallomaajoukkue.
Scanpix Baltics / Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkue onnistui kukistamaan Viron 2-0 Baltic cupin pronssiottelussa. Peli oli Suomen viimeinen ennen syyskuussa alkavia EM-karsintoja. Suomi kohtaa 7. syyskuuta vieraskentällä Färsaaret.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen oli nostanut avauskokoonpanoon Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Joni Kaukon, joka otti neljännessä A-maaottelussaan paikan joulukuusen toiseksi alimman oksan oikealta laidalta.

Roman Eremenko oli puolestaan pudotettu yläoksalta alemmas keskialueen pohjapelaajaksi, ja Perparim Hetemaj pelasi sen sijaan Eremenkon paikalla ylempänä pelijärjestelmässä.

Hetemaj'lle neljäs maajoukkuemaali

Ensimmäinen puolisko oli Suomen hallintaa, mutta murtautumisvaiheessa Viron puolustusta ei pystytty horjuttamaan, eikä todellisia huippupaikkoja nähty. Viro puolestaan vieraili Suomen kenttäpuoliskolla harvakseltaan.

Jälkimmäiselle 45-minuuttiselle Suomi sai mainion alun. Ottelua oli pelattu 49 minuuttia, kun Teemu Pukki keskitti, ja Perparim Hetemaj jatkoi pallon tyylikkäästi maaliin. Osuma oli Hetemaj’n neljäs maajoukkuepaidassa.

Noin puolituntia ennen ottelun loppua Paatelainen vaihtoi Joona Toivion tilalle ensimmäiseen maaotteluunsa Valtteri Morenin. HJK-puolustaja kruunasi debyyttipelinsä puskemalla Niklas Moisanderin antamasta kulmapotkusta ottelun 2-0-loppunumerot.

Suosittelemme

Tuoreimmat