Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Keravallakin luovutaan sarjapaikoista - "Koko Suomen koripalloilun kannalta parempi"

Keravan Kori-80 ilmoitti tänään luopuvansa naisten Korisliigan ja miesten I-divisioonan sarjapaikoistaan. Päätöksen taustalla on huutava resurssipula.

urheilu
Koripallo yleinen
EPA

Lappeenrannan NMKY ilmoitti eilen luopuvansa miesten edustusjoukkueen paikasta Korisliigassa. Tänään samanlaisia uutisia kuultiin Keravan suunnalta. Syyt sarjapaikoista luopumiseen ovat selvät.

- Yhdellä sanalla jos sanotaan, niin resurssipula. Monella tavalla ennusmerkit olivat ne, että jos lähdemme noihin sarjoihin mukaan, niin emme pysty viemään kausia loppuun asti. Siinä tapauksessa on koko Suomen koripalloilun kannalta parempi tehdä niin kuin päätimme tehdä, seuran johtokunnan puheenjohtajan paikalta väistyvä Kari Arajuuri kertoo Yle Urheilun haastattelussa.

- Tämä on tietysti valitettavaa. Meiltä puuttuu ihmisiä ja tietysti rahaa. Jopa salivuoroja uupuu niin paljon, ettemme pysty kilpailukykyistä kilpasarjaa pelaamaan aikuisten tasolla tässä vaiheessa. Vedetään tässä vähän happea ja tullaan sitten takaisin, kun aika on valmis.

Keravan Kori-80 jatkaa toimintaansa sekä miesten että naisten puolella 2. divisioonassa. Jatkossa seurassa keskitetään varoja juniorityöhön.

- Me jatketamme sekä miehissä että naisissa eteläisen alueen kakkosdivarissa. Tavoite ei ole nousta saman tien, vaan keskittyä junioritoimintaan. Viisi kautta pelasimme naisten Korisliigassa ja miesten kanssa useampi kauden divisioonassa. Se on syönyt meiltä aika paljon resursseja myös junnupuolelta varsinkin salivuoroissa. Se on johtanut siihen, että varsinkin miesten puolella meillä ei ole ollut omia junioreita edustusjoukkueessa ollenkaan. Sitä asiaa halutaan hoitaa vähän toisella tavalla, Arjajuuri kertoo.

Suomen koripallomaajoukkue menestys on nostanut Suomessa koripalloilun asemaa. Susijengin nostattama buumi ei Arajuuren mukaan kuitenkaan heijastu pienten seurojen toimintaan.

- Se heijastuu tosi mukavasti koriskouluihin ja aloitteleviin junioreihin. Suomen koripalloliitto on tehnyt paljon oikeita ratkaisuja. Suomalainen koripallo on kansallisesti paremmalla tasolla ja vakaammalla. pohjalla, Arajuuri kehuu.

- Keravalla on kuitenkin ollut todella vaikeaa saada isompia tukia. Koripalloliitto on saanut tukea, mutta heillä on omat kulunsa ja taloudellisesti ei ole pystytty suoraan jeesaamaan suomalaisia seuroja käytännössä ollenkaan. Jollain tapaa varainkeruu on mennyt todella hankalaksi ja ajat ovat mitä ovat, Arajuuri huokaa.

Lopulta Keravalla vaan jouduttiin tekemään raskas päätös.

- Tulee vain eteen tällainen tilanne, että täytyy miettiä järjen kanssa, jotta talkooihmisiä ei poltettaisi aivan loppuun saakka. Meidän välit koripalloliittoon ovat oikein hyvät ja siellä on hienoja ihmisiä töissä. Raha vaan ei kasva puissa, Arajuuri päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat