Nyströmeille pronssia Euroopan kiertueelta

Emilia ja Erika Nyström sijoittuivat pronssille beach volleyn Euroopan kiertueen osakilpailussa Itävallan Badenissa.

Erika Nyström torjuu. Kuva: CEV

Mitalisijoitus oli Nyströmien uran viides Euroopan kiertueella. Aiemmin he ovat olleet kolmen joukossa 2007 St. Pöltenissä (3.), 2008 Blackpoolissa (2.), 2012 Varnassa (1.) ja Badenissa (3.).

Samalla Nyströmien maailmanranking noussee jälleen kaksi sijaa eli he ovat maanantaina julkaistavalla listalla jo 13. tilalla, joka on heidän kaikkien aikojen korkein sijoitus.

Nyströmit voittivat kovatasoisessa turnauksessa kolme ottelua ja hävisivät kaksi. Pronssiottelussa he saivat luovutuksen hollantilaisparista Madelein Meppelink / Marleen van Iersel.

Välierässä Nyströmit kohtasivat valtavasti pauhanneen kotiyleisön edessä pelanneet Schwaigerin siasrukset. Uransa tähän kisaan päättänyt Doris Schwaiger sai sisarensa Stefanien kanssa hienon tuen yleisöstä, joka nosti samalla myös Nyströmien pelifiilistä. Komea kolme-eräinen taistelu päättyi kotiparin voittoon 21-4, 15-21, 8-15.

- Tiukka matsi väännettiin siskoksien kanssa ja lämminhenkinen kamppailu suurilla tunteilla. Eka erässä toiset olivat vielä hiukan hermona ja me pidettiin peli kasassa Erikan syöttöjen avulla. Toiseen erään Itävalta paransi yleisön kannustuksella itsensä kovaan hurmokseen ja torjui sekä puolusti hurjan hyvin. Hieno peli kaiken kaikkiaan ja yleisö nautti, makusteli Emilia Nyström:

EM-kisat pelataan tulevalla viikolla Italian Cagliarissa, jossa mukana on 32 paria. Palkintorahaa on jaossa 100 000 euroa. Pelit alkavat tiistaina ja finaalipäivä on naisilla lauantai.