Nyströmit voitokkaita EM-kisojen suomalaisottelussa

Emilia ja Erika Nyström veivät voiton beach volleyn EM-kisojen historiallisessa suomalaiskohtaamisessa.

Erika ja Emilia Nyström. Kuva: Lentopalloliitto

Emilia ja Erika Nyström voittivat beach volleyn EM-kisojen avausottelussa toisen suomalaisparin Rikkaa Lehtonen/Taru Lahti erälukemin 2-1 ( 21-10, 16-21, 15-11).

- Ensimmäinen erä oli meille vähän helpompi. Toisessa he alkoivat pelata paremmin ja sitten he voittivat sen. Onneksi kolmas erä vietiin sitten aika selkeästi, kun saatiin alkuun hyvä johto, niin oli rennompaa pelata, Emilia Nyström kertoi Ylelle.

Suomalaisjoukkueet pelasivat viime viikolla vastakkain Euroopan kiertueella, jolloin Nyströmit voittivat 2-0, mutta EM-tasolla suomalaiskohtaaminen oli historian ensimmäinen, mikä toi omat paineensa. 

- Ainahan se on vähän stressaavaa. Mietitään, että olemme parempia ja pitää voittaa. Siinä on sitten vähän sellainen tunne, että pelissä on vain hävittävää. Tästä eteenpäin saa sitten rennompia pelejä muita vastaan.

Keskiviikkona lohkon toisessa ottelussa Nyströmit saavat vastaansa saksalaisiparin Gioria-Giombini.  

- Viime turnauksessa Prahassa voitimme heidät 2-1. Hyvä joukkue on tulossa vastaan, heillä on vahva puolustus- ja torjuntapeli. Energisiä tyttöjä, joita vastaan pitää pelata hyvin ja oman syöttöpelin pitää toimia, kun täällä on tuulista ja pehmeät hiekat.

Päätöspelissä vastaan asettuvat turnauksen kolmossijoitettu kaksikko Borger-Büthe. Lohkovoittajat pääsevät suoraan jatkoon, kun lohkojen kakkoset ja kolmoset pelaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastakkain.

- Se on tiukka peli, sillä Saksan pareista kaikki ovat vahvoja. Heillä on paljon voimaa ja ulottuvuutta. Toivottavasti siinä pelataan lohkovoitosta.

Vuonna 2010 EM-pronssia voittaneet Nyströmit käytännössä varmistivat voitolla jo pääsyn jatkopeleihin, joka oli minimitavoite maailmanlistalla 16. sijalle nousseille kaksosille.  

- Viime vuonna jäimme lohkon neljänneksi, emmekä päässeet jatkopeleihin. Sitä lähdetään nyt ainakin parantamaan. Taso on tosi korkealla täällä. Lohkovaiheen jälkeen lähdetään hakemaan voittoja yksi kerrallaan. Halutaan tietenkin tosi hyvä tulos ja pelata mahdollisimman hyvin, että ollaan tyytyväisiä omaan tekemiseen.