Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Finaalit
  • March Madness: Tennessee - Iowa
  • Taitoluistelun MM, loppunäytös
  • Oskari Mörö ja kiduttava epätietoisuus
  • March Madness: North Carolina - Washington
  • Urheiluruutu
  • March Madness: Virginia Cavaliers - Oklahoma 25.3.

Korkeakunnas veti hihastaan taas uuden ratkaisijan

Kimmo Hovi pelasi keskiviikkona uransa ensimmäisen ottelunsa Veikkausliigassa.

urheilu
Kimmo Hovi, FC Lahti
Kimmo Hovi.Yle

*LAHTI. *FC Lahti hallitsi kamppailua TPS:ää vastaan alusta asti, mutta avausjaksolla osumia ei nähty. Isännillä oli hieman epäonneakin, kun Rafael tälläsi 45. minuutilla pallon tolppaan.

Tucon loukkaantumisen jälkeen kentälle tuli avausjakson lopulla viime kuussa FC Lahteen sopimuksen saanut 20-vuotias Kimmo Hovi, joka toi selkeästi pirteyttä lahtelaisten hyökkäyspeliin uransa ensimmäisessä liigaottelussa.

Viime kaudella 17 maalia PKKU:ssa kakkosessa iskenyt Hovi haki kokemusta vielä Suomen kauden päätteeksi Maltan ykkösdivisioonasta FC Melitan riveistä.

Lahdessa hän oli näytillä jo talvella, mutta testijakso päättyi silloin loukkaantumiseen.

Ratkaisijana liigadebyytissä

Hovi oli lopulta toisen jakson lopulla ratkaisuroolissa, kun FC Lahti iski viimeisen kymmenminuutisen aikana 2-0-voiton.

Ensin Hovi jatkoi päällään hienosti oikealle nousseelle Mikko Hauhialle, joka lähetti kovan keskityksen TPS-maalille.

Rafael ryntäsi alueelle, mutta kaadettiin ja päätuomari Vesa Hätilä näytti rangaistuspotkua. Tämän maestro pisti varmasti sisään.

Aivan ottelun viime hetkillä Hoville avautui oikealta avopaikka, mutta hän tarjoili vielä epäitsekkäästi Rafaelille. Tämä ei palloa maaliin saanut, mutta takaa tullut Ville Klinga tykitti irtopallon sisään.

Tehoja odotettavissa

Hovi kärsi koko talven loukkaantumisista.

- Valmistautuminen meni ihan ohi, kun käteni murtui. Sitä ennen minulla oli nivusvamma ja mieli on ollut välillä aika allapäin. Nyt mennään kuitenkin koko ajan eteenpäin.

Hoville pesti Maltalla viime vuoden lopulla oli kasvattava keikka, joka kääntyi alkuvaikeuksien jälkeen menestykseksi.

- Maltalla tein debyytissäni kaksi maalia, ja homma parani loppua kohti. Se oli kasvattava reissu, kun pääsi näkemään siellä ammattilaiselämää.

Siksi puntti ei tutissut nyt liiga-avauksessa.

- Ei jännittänyt, vaan pyrin pelaamaan rennosti. Siinä 2-0-maalissa oli lähellä, että vedän itse, mutta Rafael oli vielä paremmassa paikassa niin päätin syöttää. Matti laittoi siten karat sisään, hän kertasi tilannetta, jossa kaikki odottivat nuorukaiselta omaa ratkaisua.

TPS:n nuori toppari Miro Tenho taisteli läpi ottelun hienosti, mutta oli se epäonnensoturi, joka kaatoi Rafaelin. Tuomiota turkulainen ei oikein ymmärtänyt.

- Kyllä siinä pieni kontakti oli,mutta yllättävän helposti kaveri meni nurin, ja pallo oli mennyt jo viisi metriä meidän molempien ohi.

Joukkueen esityksessä hän näki kuitenkin eteenpäin menemistä.

- Tämä peli oli jo parempaa, ja kyllä niitä maaleja alkaa pian tulemaan. Nyt pidettiin ajoittain hyvin palloa ja päästiin pyörittämään, Tenho mietiskeli allapäin.

Jari Haapala

Suosittelemme

Tuoreimmat