Kommentti: NHL:n avausfinaali jääkiekkodraamaa parhaimmillaan

Kingsin ja Rangersin avaustaisto ei ollut kauden parasta jääkiekkoa, mutta tarjosi kiekkoväelle erittäin hyvää viihdettä, kirjoittaa Sami Laine.

Matt Green ja Kings on Derick Brassardin ja Rangersin niskan päällä. Kuva: AFP / Lehtikuva

Vauhtia, taklauksia, taistelupareja ja virheitä, mutta ennen kaikkea hyvää viihdettä. Tämä oli resepti jääkiekkoliiga NHL:n ensimmäisessä loppuottelussa Los Angeles Kingsin ja New York Rangersin välillä.

NHL-kauden laadukkainta jääkiekkoa avausfinaali ei kuitenkaan ollut. Molemmat joukkueet luistelivat kaukaloon valmiina ja täynnä tarmoa, mikä näkyi räikeästi harhasyöttöjen ja pikkuvirheiden määrässä.

Kiekkoväen kannalta tärkeintä oli kuitenkin se, ettei kumpikaan joukkue juurikaan varmistellut tai peruutellut – Rangersin kolmatta erää lukuun ottamatta. Aktiivista ja hyökkäävää peliä oli ilo seurata.

Ottelu jakautui kahteen osaan. Rangers sai avauserässä Kingsin varpailleen ja painoi nopeudellaan ja ahneudellaan pelin kotijoukkueen päätyyn. Newyorkilaiset olivat jokaisessa irtokiekossa ensimmäisinä ja loivat sitä kautta tukun maalipaikkoja. Kings oli ottavana osapuolena.

Ottelun parasta antia oli kolmannen erän viimeinen minuutti, jonka aikana nähtiin, kuinka pienistä asioista huipputason jääkiekossa on kyse.

Valmentajavelho Darryl Sutterin luotsaama, tarkkailuun ja vastustajan analysoimiseen tottunut Kings kuitenkin oppi Rangersin metkut nopeasti. Los Angeles hallitsi peliä toisesta erästä lähtien lähes täysin, ja Rangers pystyi vain aika ajoin horjuttamaan vastustajaansa vastahyökkäyksillä.

Ottelun parasta antia oli kolmannen erän viimeinen minuutti, jonka aikana nähtiin kuinka pienistä asioista huipputason jääkiekossa on kyse. Carl Hagelin oli ratkaista pelin Rangersille alivoimaläpiajostaan ja heti perään toisessa päässä Kingsin Jeff Carter kiepautti kiekon tolppaan.

Yleisö haukkoi henkeään ja lisää oli tulossa.

Hagelinin läpiajo jäi Rangersin viimeiseksi maalipaikaksi. Peliinsä Montreal-sarjan kurinalaisuutta kaipaava Rangers suorastaan lahjoitti voittomaalin Los Angelesille.

Ykköspakki Ryan McDonagh lähti hakemaan syöttöpaikkaa keskialueelle, kun pakkipari Dan Girardi hukkasi kiekon Kingsille. Mike Richards vapautti McDonaghin unohtaman Justin Williamsin maalintekoon ja peli oli pelattu.

Rangers olisi kaivannut todella kipeästi parista lopun paraatipaikastaan maalia. Vierasvoitto Los Angelesistä olisi tarjonnut altavastaajalle energiaruiskeen, josta olisi ollut hyvä ammentaa kohti ensi viikon kotiotteluita.

Nyt Rangers kärsi kalkkiviivoilla hekisesti erittäin kovan kolauksen ja kotietu on tiukasti Los Angelesillä. Kings lähtee lauantai-illan kotiotteluunsa entistä suurempana ennakkosuosikkina.