Nyströmit EM-kisoissa jo vähintään yhdeksänsiä - "Voiton eteen tehty paljon töitä"

Erika ja Emilia Nyström voittivat torstaina viime kesän MM-kisojen hopeamitalistiparin ja varmistivat paikan yhdeksän parhaan joukossa.

Kuva: Lentopalloliitto

Erika ja Emilia Nyström varmistivat beach volleyn EM-kisoissa Cagliarissa, Italiassa jo yhdeksännen sijan voittamalla alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sen sijaan putosivat jatkosta kovan taistelun jälkeen.

Nyströmit voittivat alkulohkon viimeisessä pelissään viime kesän MM-kisojen hopeamitalistit Karla Borgerin ja Britta Büthen Saksasta 16-21, 21-16, 15-9.

- Oli ihan tosi kiva voitto ja hyvä ettei tarvitse enää tänään pelata. Yli odotusten meni, että voitettiin lohko, Emilia Nyström kertoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Nyströmit jatkavat pelejä perjantaina suoraan pudotuspelien toisella kierroksella.

- Ensimmäisen erän lopussa tuli hankaluuksia, kun me johdettiin jo 16-12, mutta sitten tuli omia virheitä kauheasti ja tilanne kääntyi 16-19. Toisessa erässä saatiin peli taas hallintaan. Meillä oli hyvä syöttö, torjunta ja puolustus. Hyökkäyspeli oli ihan riittävää.

- Todella hyvällä mielellä ollaan nyt, kun ollaan EM-kisoissa vähintään yhdeksännellä sijalla. Kovasti tämän eteen on töitäkin tehty, Nyström kertoi.

Lehtonen ja Lahti pistivät koville Italian parin Daniela Gioria / Laura Giombini. Suomalaisten tappio tuli 21-23, 22-20, 12-15.

- Ihan hirveä harmitus. Olisi ollut ihan omissa käsissä voittaa tämä peli. Ehkä tehtiin liian löysiä ratkaisuja, Lehtonen totesi.

- Peli saatiin hyvin toimimaan ja kolmaskin erä oli jo tulossa meille. Vastustaja otti siinä hyvään paikkaan aikalisän ja sen jälkeen meidän olisi pitänyt vaan pelata rohkeammin. Tämä oli hyvää peliä meiltä, mutta harmillisen löysä loppu. Italialaisetkin olivat aika helpottuneen näköisiä pelin jälkeen.

- Nyt painetaan vaan lisää töitä ja pelataan lisää kovia pelejä. Ollaanhan me jo tällä kaudella otettu hyviä voittoja, Lehtonen sanoi.

- Kaikki meidän kolme peliämme olivat tasaisia ja osoittivat että me pärjäämme tällä tasolla. Näissä peleissä pitää olla kova. Meillä oli nyt vähän löysiä ratkaisuja ja vastustajalla oli vähän parempi syöttö, Lahti mietti.