1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Maajoukkue aloitti ensimmäisen leirityksensä: "Onhan täällä aikamoisia kulttihahmoja''

Miesten salibandymaajoukkue kokoontui kesän ensimmäiseen leiritykseen Eerikkilän urheiluopistolle. Leirityksessä on mukana lähes 40 pelaajaa.

Päävalmentaja Petri Kettunen rakentaa jälleen voittavaa maajoukkuetta. Kuva: wfc2010 Photostream

Miesten salibandymaajoukkue kokoontui kesän ensimmäiseen leiritykseen Eerikkilän urheiluopistolle. Leirityksessä on mukana lähes 40 pelaajaa, jonka tähtäin on asetettu joulukuulle, Göteborgin MM-kisoihin.

- Koko kesän iso tavoite on, että me saamme vietyä omaa pelaamistamme eteenpäin. Meillä ei enää syksyllä leiripäiviä juurikaan ole. Peli pitääkin pyrkiä tekemään nyt kesällä niin pitkälle kuin mahdollista, miettii maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen.

Maajoukkueen valmistautuminen kisoihin alkaa tiiviillä harjoittelujaksolla, joka pitää sisällään kolme yhteistä leiritystä. Ensimmäinen leiritys pitää sisällään lajiharjoitusten ohella myös fyysiset testit. 

- Olemme muuttaneet toimintatapoja edellisiin MM-projekteihin verrattuna. Pyrimme keskittymään nyt ydinosaamiseen eli lajitekemiseen, kertoo Kettunen

Vaikka Göteborgin MM-kisojen alkuun on vielä puoli vuotta, mahdollistaa aikainen leiritys kokonaisuuden hahmottamisen jo hyvissä ajoin.

- Pyrimme jo nyt katsomaan mahdollisimman laajasti ja yksityiskohtaisesti asioita, jotta olisimme hyvässä valmiudessa kisojen alkaessa. Haluamme nähdä sitoutuneita urheilijoita, jotka tekevät tätä työtä äärimmäisellä intohimolla ja asenteella, painottaa Kettunen.

Sekoitus kokemusta ja nuoruutta

Kesän kolme leiritystä mahdollistavat myös uusien pelaajien sisäänajon maajoukkueeseen. Yksi leirityksen mielenkiintoisimpia nimiä on vasta 18-vuotias Westend Indiansin Markus Markkola. 

- En olisi uskonut vielä kaksi vuotta sitten nousevani maajoukkueeseen. Ihan hemmetin hyvältä on tuntunut. Totta kai aamulla jännitti. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, kuvaili Markkola ensihetkiään leirillä.

- Onhan täällä aikamoisia kulttihahmoja mukana lajista. Pyrin nyt vain ammentamaan mahdollisimman paljon oppia ja otan kaiken talteen mitä kuulen ja kentällä näen, mietti Markkola.

Kokemusta joukkueessa puolestaan edusti Storvreta IBK:n Mika Kohonen. Pikkuvammoista kärsivä kaksinkertainen maailmanmestari sai vapautuksen leirityksen ajaksi. Maajoukkuedebyyttinsä jo vuonna 1997 Lahden World Games -tapahtumassa tehnyt Kohonen, pitää leirityksiä ennen kaikkea tärkeänä hengennostatustapahtumina.

- Vaikka kilpailutilanne leirillä on päällä, niin Suomen vahvuus on aina ollut joukkuehenki. Se pitää olla se joukkue, joka kisoihin aina lähtee. Nämä ovat tärkeitä päiviä ja viikonloppuja, summaa Kohonen.

- Nämä leirit ovat tiukkoja settejä. Tempo on kova ja halu on kaikilla kova. Paljon treenejä ja palavereita, kertoo Kohonen.