Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

Sharapova murskasi nuoren haastajan unelman uskomattomassa spektaakkelissa

Maria Sharapova voitti uransa viidennen Grand Slam -turnauksen. Romanian Simona Halep taipui viihdyttävässä maratonottelussa erin 6-4, 6-7(5-7), 6-4.

urheilu
Maria Sharapova kuvassa
Maria Sharapova voitti uransa viidennen Grand Slam -turnauksen.Lehtikuva

Romanian Simona Halep ja Maria Sharapova järjestivät todellisen jännitysnäytelmän Ranskan avointen naisten kaksinpelin finaalissa. Sharapova vei yli kolme tuntia kestäneen ottelun luvin 6-4, 6-7 (5-7), 6-4.

Maria Sharapova hävisi kahdella edellisellä kierroksella ottelun avauserän. Venäläisen alku oli jälleen vaikea, kun Simona Halep aloitti ottelun syötönmurrolla.

Seitsemänneksi turnauksessa sijoitettu Sharapova petrasi helteisissä olosuhteissa otteitaan. Vahvojen kämmenlyöntiensä turvin hän sai murrettua romanialaisen syötön pitkäksi venyneessä neljännessä pelissä.

23-vuotias Halep joutui ensimmäisen Grand Slam-finaalinsa avauserässä yhä enemmän puolustuskannalle ja Sharapova voitti seuraavat viisi peliä siirtyen 5-2-johtoon.

Venäläistähti hermoili kuitenkin, kun hän pääsi syöttämään erän voitosta. Kaksoisvirhe ja muutama helppo virhe lahjoittivat Halepille syötönmurron ja maailmanlistan neljäs nousi taistelemaan erän voitosta.

Sharapova näytti kuitenkin vahvan henkisen kanttinsa seuraavassa pelissä. Venäläinen sai Halepin syöttövuorolla kaksi eräpalloa, joista hän käytti toisen. Halepin ensimmäinen erätappio Ranskan avoimissa tuli leveäksi karanneen kämmenlyönnin jälkeen.

Lähes tunnin kestänyt ensimmäinen erä merkattiin Sharapovalle luvuin 6-4. Sharapova teki ensimmäisessä erässä reilusti enemmän helppoja virheitä, mutta käänsi erän edukseen 18 läpilyönnin turvin.

Halep nousi sillasta

Sharapova pelasi toisen erän alussa todella päättäväisesti. 188-senttinen venäläinen löi takakentältä hurjia kämmenlyöntejä, joihin kaksikymmentä senttiä lyhyempi ja mainiosti liikkuva Halep ei ehtinyt.

Heti perään venäläinen sortui perisyntiinsä, kun hän kadotti jälleen otteen omalla syöttövuorollaan. Halep pääsi tasoittamaan ja tämän jälkeen romanialaisen taistelutahto kasvoi.

Ottelu eteni tasaisena aina 4-4-tilanteseen saakka. Upeasti puolustanut Halep voitti pitkän pallorallin ja sai murrettua vastustajan syötön. Sharapova onnistui murtamaan heti takaisin pienellä tuurilla, kun hänen lyöntinsä tippui kenttään verkkonauhan kautta. Toinen erä eteni katkaisupeliin.

Katkaisupelin aluksi kumpikaan pelaajista ei pystynyt pitämään omia syöttöjään. Sharapova siirtyi minibreakin turvin johtoon. Halep ei tästä hätkähtänyt, vaan hän vei seuraavat neljä pistettä tie breakin itselleen luvuin 7-5.

Tiukka vääntö jatkui

Tilastojen valossa Sharapovalla oli etu kolmanteen erään lähdettäessä, sillä hän ei ollut hävinnyt kolmatta erää massakentällä edellisissä 19 ottelussa.

Kolmannen erän alkuun pelaajat mursivat kertaalleen vastustajan syötöt. Tämän jälkeen Halep pystyi piinamaan Sharapovaa, joka sortui virheisiin etenkin rystypuoleltaan.

Erän neljännessä pelissä Halepilla oli useampi murtopallo, mutta Sharapova onnistui selvittämään ne ja tuuletti villisti 2-2-taoitusta. Sharapova sai edun itselleen syötönmurolla, mutta sisukas Halep ei luovuttanut ja tasoitti 4-4:ään.

Sen jälkeen Sharapovalle ei kuitenkaan ollut pysäyttäjää. Venäläinen vei kaksi seuraavaa peliä puhtaasti ja hän pääsi juhlimaan uransa toista voittoa Ranskan avoimissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat