Suora

  • Elävä arkisto esittää

Honka paini voiton RoPsista - "Pallollinen peli saattoi jopa huonontua"

Tapiolassa nähtiin tiukka kamppailu, kun kolmen liigadebytantin FC Honka kukisti Rovaniemen Palloseuran maalein 1-0.

urheilu

Maalipaikoilla ei herkuteltu, kun Honka puristi 1-0 voiton napapiirin vieraista.

- Päätettiin, että ei anneta tänään maalipaikkoja, totesi Hongan kapteeni Henri Aalto ja osui oikeaan kuvaillessaan espoolaisten esitystä, joka palautti joukkueen voittokantaan kolmen ottelun tauon jälkeen.

Ottelussa taisteltiin maaleitta yli tunti ennen kuin Hongan britti Alex Brister pamautti pallon 20 metristä tolppaan. Paluupallossa oli terävänä Emeka Anyamele, joka puski 1-0 kotivoittoon riittäneen osuman.

"Pallollinen peli saattoi jopa huonontua"

Hongalle oli mennyt viimeisessä kolmessa pelissä seitsemän osumaa omiin, joten RoPSin jättäminen nollille oli hieno tasonnosto nuorelta joukkueelta.

- Meille on tehty paljon maaleja etenkin toisilla jaksoilla. Ne ovat ovat olleet meille vaikeita. Ollaan keskitytty siihen nyt pari peliä. Vaasassa (0-3 tappio VPS:lle) se ei onnistunut. Tänään se onnistui huomattavasti paremmin vaikka pallollinen peli ei parantunut. Se saattoi itse asiassa jopa huonontua. Semmoinen kontrolli ja muodon säilyttäminen eli se kollektiivinen puolustuskuri pidettiin tänään loppuun asti hyvin, Aalto kertasi.

Hongalla oli edellisessä ottelussaan vain kaksi vaihtopelaajaa varamaalivahdin lisäksi. Tänään isännillä oli täysi vaihtopenkki, mutta liigadebytantteja peräti kolme. Aapo Halme, Jani Jokinen ja Jeremie Malolo saivat ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa.

- Ne ainakin jättää kaiken kentälle vaikka minuutteja ei hirveästi tulekaan. Pitää vähän jeesata niitä mihin ne sijoittuu ja rohkaista heitä 1-0 tilanteessa, että vetäkää pallo vain pois ja hoitakaa se perusduuni. Pojat hoiti sen tosi hyvin. Saatiin tuoreita jalkoja ja homma pysyi kasassa loppuun asti., kapteeni Aalto sanoi.

RoPSin surkea vierassaldo sai sen sijaan jatkoa. Juha Malisen suojateilla on saldona vain yksi vierasvoitto kauden kuudesta matkapelistä.

- Meiltä erittäin miehekäs esitys, mutta jatkossa, kunhan saadaan lisää pelaajia takaisin sairastuvalta, tavoitteenamme on olla selkeästi vaarallisempia, Malinen sanoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat