Kommentti: Tyly, tylympi, Los Angeles Kings

Kings on niin kovassa vireessä, että Rangersia kävi NHL:n kolmannessa finaalissa jo sääliksi, kirjoittaa Sami Laine.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Los Angeles Kings tahkosi ennen Stanley Cup -finaaleja kolme seitsemänteen otteluun venynyttä pudotuspelisarjaa. Nyt se on viemässä finaalisarjan New York Rangersia vastaan suoraan neljässä ottelussa. Miksi?

Vastaus on yksinkertainen: Los Angeles Kings on tällä hetkellä yksi NHL-historian kovimmista joukkueista. Joukkueen henkinen kantti on viritetty kokemuksien kautta sellaiselle tasolle, ettei sitä hetkauta mikään. Lisäksi Kingsin pelaajamateriaali on Jonathan Quickistä lähtien terävämmässä vireessä kuin Rangersilla.

On hyvinkin mahdollista, että nöyrä ja työteliäs Kings nostelee Cupia jo keskiviikkoiltana New Yorkissa.

Darryl Sutter on muokannut joukkueestaan tasaisen ja kokonaisvaltaisen paketin, jossa ei heikkoja lenkkejä ole. Vaikka joukkue pullistelee tähtipelaajia, ei kukaan sorru ylimielisyyteen vaan jokainen on sitoutunut taistelemaan yhteisen tavoitteen eteen.

Kings opiskeli kaksi ensimmäistä loppuottelua Rangersin nopeuteen perustuvaa pelitapaa, raastoi kaksi jatkoaikavoittoa ja osoitti mahtinsa kolmannessa finaalissa.

Madison Square Gardenissa pelatussa kolmannessa ottelussa Rangersia kävi jo sääliksi. NHL:n finaalit palasivat 20 vuoden tauon jälkeen Manhattanille, mutta varsinaista Stanley Cup -huumaa keskiviikkoiltana ei legendaarisella areenalla koettu.

Rangers olisi maalipaikoistaan voinut hyvinkin kääntää ottelun itselleen. Quick venyi paraatipelastuksiin, Kings kontrolloi maltillisesti peliä ja iski tarvittavat maalit. Tuloksena oli ehkä hieman onnekkaastikin rakentunut voitto ja Rangersin totaalinen turhautuminen.

Finaalisarja kääntyi lopullisesti Los Angelesille.

Kings on tällä hetkellä sen verran vakuuttavassa iskussa, että Stanley Cup on joukkueen hallussa hyvin suurella todennäköisyydellä viimeistään ensi perjantaina finaalisarjan palatessa Kaliforniaan.

On hyvinkin mahdollista, että nöyrä ja työteliäs kalifornialaisjoukkue nostelee Cupia jo keskiviikkoiltana New Yorkissa. Edellisen kerran finaalisarja on ratkennut suoraan neljässä ottelussa kesäkuussa 1998, kun Detroit murskasi Washingtonin.