Suora

  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Vahva antibioottikuuri ei haitannut Pitkämäkeä - "Onnellinen mieli heitellä"

Tero Pitkämäki heitti Oslossa tasaisen sarjan yli 80 metrin heittoja ja teki parhaallaan kauden kotimaisen kärkituloksen 84,18. Miehen mukaan huippuheitto jäi kuitenkin vielä tekemättä.

urheilu
Tero Pitkämäki kuvassa
Lehtikuva

Oslon Timanttiliigan osakilpailu oli mennä jännäksi, kun viimeisellä kierroksella Kenian Julius Yego nakkasi keihään vain sentin päähän Tero Pitkämäen johtotuloksesta.

- Välillä näinkin päin! Moskovassa tuli kymmenen sentin tappio ja nyt voitin sentillä, niin kyllähän se onnekasta on, tyytyväinen Pitkämäki viittasi vuoden takaiseen MM-taisteluun Vitezslav Veselýn kanssa.

Pitkämäki heitti Oslossa tasaisen sarjan, jonka jokainen heitto kantoi yli 80 metriä.

- Tänään toimi tekniikka hyvin, oli tasapainoisia heittoja, Pitkämäki analysoi suorituksiaan.

Huipputulos jäi kuitenkin miehen omien sanojen mukaan vielä tulematta.

- Sain haavan viikko sitten vasempaan kyynärpäähän ja se pääsi aika pahasti tulehtumaan, Pitkämäki kertoi.

- Minulla on nyt ollut viikon aika vahva antibioottikuuri, niin jalat eivät olleet terävimmillään, ne olivat aika väsyneet ja pehmeät. Huipputulos jäi tekemättä.

Tekniikka alkaa toimia - enää jalat mukaan

Tasainen sarja kuitenkin kielii siitä, että heittokunto alkaa olla kohdallaan kevään kyynärpääoperaation vaatimasta heittotauosta huolimatta.

- Tekniikka alkaa pikku hiljaa toimimaan ja tähän kun saadaan vielä terävät jalat ja fyysinen vire kuntoon, niin huippuheitto tulee, Pitkämäki arvioi.

Pitkämäki sai puolisonsa Niina Kelon kanssa maanantaina pojan, ja tuore isä kertoi perheenlisäyksen tuoneen oman lisänsä myös kilpailuun.

- Ainakin se, että on iloinen ja onnellinen mieli heitellä ja olla. Kyllä se auttaa varmasti urheilutuloksiinkin, Pitkämäki iloitsi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat