Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

International Working Group – tasa-arvo urheiluun

Helsinkiin kokoontunut kansainvälinen kongressi pyrkii parantamaan naisten asemaa urheilukentillä ja päätöksenteossa. Kongressiin on saapunut lähes tuhat vierasta.

urheilu
Raija Mattila kuvassa
IWG:n puheenjohtaja Raija Mattila.Pekka Viinikka

Lisää naisia urheilun päätöksentekoon ja valmentajiksi, seksuaalinen häirintä kuriin, ovat tällä kertaa IWG:n pääteemat kansainvälisessä konferenssissa, joka on kerännyt lähes tuhat vierasta Helsinkiin.

Tapahtuman tavoitteena on vahvistaa naisten asemaa urheilussa, ei pelkästään urheilukentillä, vaan päättäjinä ja valmentajina. Vaikka eri maat poikkeavat kulttuurin alueilla erittäin paljon toisistaan, niin urheilussa löytyy usein samanlainen piirre; naisten osuus urheilun päätöksenteossa ja valmentajan tehtävissä on vähäinen, joskus olematon.

- Tällä konferenssilla tavoitellaan tietoisuuden lisäämistä naisten tuomasta hyödystä ja siitä, että he olisivat aktiivisemmin mukana osallistumassa päätöksentekoon. Me pyrimme viikonloppuna jättämään suosituksia siitä, että nämä tavoitteet toteutuisivat, kertoo Raija Mattila Helsingin IWG:n puheenjohtaja.

Turvallisuus on myös asia, joka ei ole itsestäänselvyys, urheilussakaan. Eri maiden jonossa on myös ”kotikolomme”, sillä Suomessakin on noussut esille sukupuoliseen häirintään liittyviä tapauksia.

- Tulemme keskittymään täällä myös turvallisuuteen, koska sitä ei aina meillä ehkä ymmärretä. Globaalisti se on yksi vaikeimpia ongelmia, kuten sukupuolinen häirintä.

Suomi sai kapulan IWG- tapahtuman järjestämiseen neljä vuotta sitten, jolloin alkoi myös konferenssin järjestelyt. Tapahtuman järjestelyt ovat maksaneet yli miljoona euroa.

- Meillä on rahoittajina, paitsi opetus- ja kulttuuriministeriö, niin myös ykstityiset tahot. Tietysti vieraat maksavat osallistumismaksun.

Tapahtuman kansainvälisyyttä kuvaa hyvin se, että seuraava International Working Group konferenssi on päätetty järjestää neljän vuoden päästä Botswanassa. Tapahtuma kestää koko viikonvaihteen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat