Conn Smythe -voittajalle kolmas Stanley Cup – "En häikäise"

Justin Williams on työjuhta, joka tykkää ratkoa tärkeitä otteluita. Kingsin päävalmentajan Darryl Sutterin mukaan kyseessä on ainutlaatuinen pelaaja.

urheilu
Los Angeles juhlii Stanley Cupia
AFP / Lehtikuva

Justin Williams, 32, palkittiin ansaitusti NHL:n pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana. Williams loisti Los Angeles Kingsin riveissä oikeilla hetkillä ja pelasi uransa parhaimmat pudotuspelit. Playoff-tehot 9+16=25 nakuttanut laitahyökkääjä on todellinen joukkuepelaaja, joka antoi jälleen kerran seuransa eteen kaiken.

- Tämä oli todellinen joukkuesuoritus. En voisi olla ylpeämpi. Koimme paljon asioita tämän matkan varrella. Vuonna 2012 asiat menivät hieman sulavammin ja tämä mestaruus oli pelkkää työtä ja sydäntä, Williams kertoi viidennen finaalin ratkettua.

Williams nosteli Cupia ensimmäisen kerran Carolina Hurricanesin kanssa kesällä 2006. Myös kaksi vuotta sitten tärkeässä roolissa Kingsin mestaruusjoukkueessa ollut hyökkääjä juhlii NHL:n mestaruutta siis nyt jo kolmatta kertaa.

Se saa minut sanattomaksi. En tiedä, mitä sanoa. On unelmien täyttymys voittaa kolme kertaa Stanley Cup.

Justin Williams

- Se saa minut sanattomaksi. En tiedä, mitä sanoa. On unelmien täyttymys voittaa kolme kertaa Stanley Cup. Tämän voittaa joukkuetovereiden kanssa, mutta myös niiden ihmisten, jotka ovat tukeneet matkan varrella, hän totesi tunteikkaana.

Periksiantamattomana taistelijana tunnettu Williams on tasapainoinen pelaaja, joka ei juurikaan otsikoissa paistattele, lukuun ottamatta pudotuspelien seitsemänsiä otteluita. Hän myöntää itsekin, että korvaa taisteluasenteellaan paljon puutteitaan.

- En tee kentällä häikäiseviä suorituksia. En ole nopein luistelija. Minulla ei ole parasta laukausta. Minä vain yritän tehdä parhaani niillä ominaisuuksilla, joita minulla on. Peliälyni, vaistoni ja kunnianhimoni on tuonut minut tähän pisteeseen.

Williams sai Stanley Cupin ratkettua suitsutusta joka suunnasta. Yksi kehujista oli Kingsin päävalmentaja Darryl Sutter.

- On ainutlaatuista, että hän pelaa tasapainoisesti joka ilta, oli sitten koti- tai vierasottelu. Hän tekee isoja maaleja ja ymmärtää roolinsa. Usein hänenkaltaisensa pelaajat eivät ymmärrä rooliaan, Sutter ylisti.

Sutter ja Kings saavat nauttia Williamsin avuista ainakin vielä yhden kauden ajan, sillä kokeneella laiturilla on vielä vuosi jäljellä sopimustaan.

Lähteet: NHL.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat