"Tämä on pahin mahdollinen tunne, jonka jääkiekkoilija voi tuntea"

New York Rangers laittoi kaiken likoon, mutta Los Angeles Kings oli parempi. Rangers-pelaajien oli vaikeaa seurata vierestä Los Angelesin pelaajien juhlia.

Henrik Lundqvist. Kuva: AFP / Lehtikuva

New York Rangersin NHL-jääkiekkojoukkueen ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist teki kaikkensa joukkueensa eteen, mutta 48 torjuntaa viidennessä finaalissa ei riittänyt Rangersille. Los Angeles vei 5. loppuottelun toisen jatkoerän maalilla 3-2 ja voitti Stanley Cupin voitoin 4-1.

- Tämä on todella rankkaa. Tiesin tämän sarjan päättyvän joko ilon kyyneliin tai surun kyyneliin, tunteet pinnassa oleva Lundqvist totesi New York Daily Newsin toimittajalle.

Lundqvist ei ollut ainoa pahasti pettynyt pelaaja Rangersin riveistä.

- Tämä on pahin mahdollinen tunne, jonka jääkiekkoilija voi tuntea. Kamala tunne, puolustaja Marc Staal kertoi Rangersin virallisilla nettisivuilla.

Rangers-sentteri Derick Brassard oli harmissaan Lundqvistin puolesta.

- Se oli kahden maailman parhaan maalivahdin taistelu. On todella turhauttavaa, että meillä oli mahdollisuus voittaa maalivahtimme ansiosta, mutta emme kyenneet tekemään hänelle maali, Brassard harmitteli.

- On todella vaikeaa hävitä tällä tavalla ja nähdä vastustajien juhlivan. Meille ei riitä vain itäisen konferenssin voitto. Halusimme voittaa Stanley Cupin, Brassard jatkoi.

Päävalmentaja Alain Vigneaultin mukaan joukkue antoi kaikkensa.

- Yritimme parhaamme ja laitoimme kaiken likoon. Olen ylpeä joukkueesta, Vigneault summasi.