Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Näkökulma: Kreikka suli auringon ja yleisön pätsissä

Kolumbia kesti Belo Horizonten lamaannuttavan kuumuuden yleisön energian avulla, kirjoittaa Yle Urheilun Otto Rönkä.

urheilu
Teofilo Gutierrez yrittää ohittaa Kreikan puolustuksen.
EPA

Pelin tempo Kolumbian ja Kreikan välisessä ottelussa Belo Horizontessa vaihteli läpi pelin. Televisiokuvasta näki, kuinka paahtava aurinko teki tehtävänsä ja loi lisähaastetta pelaajille. Kuumuus johti väsymykseen ja väsymys virheisiin.

Siinä missä aurinko ei ollut kummankaan joukkueen puolella, kisastadion Estádio Mineirão selvästi oli. Yli 56 tuhatta katsojaa vetävän areenan katsomo oli yhtä äänekkäästi juhlivaa, keltaista paitamerta.

Tarkkaa tietoa matsia katsomaan tulleiden kolumbialaisten määrästä ei ole, mutta silmämääräisesti yli 90 prosenttia yleisöstä oli pukeutunut keltaiseen. Kolumbia pelasi kuin kotonaan ja pelaajat ottivat "kotiyleisöstään" kaiken irti.

Läpi ottelun kentällä huhkivat kolumbialaispelurit hakivat yleisöä mukaan showmiesten elkein. He ilmehtivät ja eleilivät - vaativat kannattajia huutamaan kovempaa, hurjemmin.

Yleisön energian avulla Kolumbia jaksoi paremmin ja nakutti kolme maalia. Kreikan pelaajille kolumbialaisyleisön luoma pätsi tarkoitti vain lisähikeä jo valmiiksi polttavan auringon alle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat