Suora

  • Ruumis matkalaukussa

Pitkämäki voitti kärkituloksella

Tero Pitkämäki kiskaisi keihään kauden kotimaisen kärkituloksen ja otti voiton Lahden Eliittikisoissa.

urheilu
Tero Pitkämäki kuvassa
Tero Pitkämäki ylitti 85 metriä. Lehtikuva

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki heitti Lahden Eliittikisoissa neljännellä kierroksella 85,48, joka on miehen ja kotimaan kärkitulos tällä kaudella. Maailmantilastossa Pitkämäki nousi jaetulle kakkospaikalle.

Ennen Pitkämäkeä Julius Yego oli ottanut kärkipaikan 84,44 kantaneella heitolla, mutta joutui taipumaan Pitkämäelle Oslon Timanttiliigan tavoin.

- Kyllä täytyy olla tyytyväinen, kun tavoite oli ylittää 85 metriä, ja se meni nyt komeasti. Oli miellyttävä kisa, kun Julius siinä potki minut 85 metrin päälle, Pitkämäki kommentoi Ylen haastattelussa.

- Sain vähän paremmin tulemaan juoksun loppuun asti ja heitossa oli enemmän tehoa kuin Oslossa. Kolme hyvää heittoa tuli, kun olosuhteetkin oli ihan ok.

Pitkämäen sarja oli vakuuttava, sillä aikaisemmat heitot kantoivat sentin tarkuudella 83,19 ja 83,20. Viidennellä kierroksella Pitkämäki heitti vielä 81,12, mutta jätti voiton varmistuttua viimeisen heiton väliin.

- Hyvin tasaista etenemistä on ollut alkukausi: 81, 83, 84 ja nyt 85 metriä. Toivottavasti sama trendi jatkuisi pitkin kesää. Kyllä pikkuhiljaa alkaa teknikka tulla varmemmaksi ja huipputulosta on hyvä lähteä tästä hakemaan, Turussa seuraavan kerran kilpaileva Pitkämäki sanoi.

Ari Mannio oli kisan kolmas heitettyään kolmannella kierroksella tuloksen 80,77.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat