Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Korpi: Rankka kuntoutus toi uutta näkökulmaa koko elämään

Kiira Korpi on jälleen kunnossa akillesjännevamman jälkeen. Kotikisat 2017 nostavat Korven motivaatiota.

urheilu
Kiira Korpi.
Lehtikuva

Kiira Korpi joutui taistelemaan melkein vuoden lähes poikki menneen akillesjänteensä kanssa. Viime helmikuussa havaittiin, että jänne ei olekaan vielä kunnossa ja ehjä. Hän päätti saksalaisen lääkärinsä kanssa, että jänne leikataan.

Operaatio onnistui täydellisesti, kipua ei tunnu enää harjoittelussa. Leikkauksessa siirrettiin tervettä jännekudosta vaurioituneen tilalle, nyt jänne on täysin terve.

- Vihdoin voin sanoa, että akillesjänne näyttää yhtenäiseltä ja terveeltä. Pikkuhiljaa siirryn normaaliin harjoitteluun, joten hyvältä tuntuu.

Haastattelun aikana Kiira Korpi hengähtää syvään kysymykseen, millaista aikaa lähes vuoden loukkaantumis-ja kuntoutusaika on ollut hänelle. Kasvojen ilme kertoo kaiken, hymyn takaa paljastuu pitkän työn, urapohdiskelun, odotuksen ja henkisen prosessin läpikäyminen.

- Onhan tämä ollut todella rankka jakso, mutta löydän myös positiivisia puolia. Olen saanut uudet valmentajat, uusia näkökulmia treenaamiseen ja ihan koko elämään.

Suomalaisluistelijalla riittää tästä eteenpäin tekemistä. Hän matkustaa ensi viikolla Los Angelesiin tapaamaan hyppyvalmentajaansa Rafael Arutyunyania. Kaliforniasta matka jatkuu valmistelemaan uutta vapaaohjelmaa yhdessä Shae-Lynn Bournen kanssa.

- Vapaaohjelman musiikki on melkein varma, mutta se tarkentuu lähiaikoina. Shae-Lynn Bourne on minulle tuttu koreografi ja hänen kanssaan on hauska työskennellä.

Hänen henkilökohtainen valmentajansa on portugalilainen Carlos Avila de Borba, joka on valmentanut useita huippuluistelijoita.

Kiira Korvella on Saksassa viimeinen lääkärintarkastus elokuun puolivälissä. Hoito- ja kuntoutusjaksosta on vastannut lääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart, jolla on ollut Münchenissä asiakkainaan mm. Usain Bolt ja useita maajoukkuejalkapalloilijoita.

"Kotikisat 2017 nostavat motivaatiota"

Suomelle myönnettiin viikonvaihteessa vuoden 2017 MM-kilpailut. Kiira Korvelle tieto kotikisoista oli erittäin positiivinen yllätys.

- Olen erittäin iloinen ja yllättynytkin. Tietysti sitä heti alkoi odottaa ja että jospa jatkaisin uraani ainakin sinne asti, toteaa hymyilevä Kiira Korpi haastattelun päätteeksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat