Thorkildsen pitää taukoa kilpailemisesta

Norjalainen keihäänheittäjä Andreas Thorkildsen jättää väliin tulevan viikonlopun Euroopan joukkuemestaruuskilpailut Tallinnassa. Thorkildsen on joutunut pitämään taukoa harjoittelusta.

Andreas Thorkildsen Kuva: Tomi Hänninen.

Andreas Thorkildsenin kauden avaus on ollut varsin vaisu. Norjalainen on heittänyt tällä kaudella ainoastaan kahdessa kilpailussa. Toukokuussa hän avasi kisakautensa Eugenessa kakkossijalla ja 80,52 metrin heitolla, mutta Oslon Timanttiliigan kilpailu oli hänelle todella iso pettymys: Thorkildsen jäi viimeiseksi 72,70 metriä kantaneella heitolla.

Thorkildsen veti tästä omat johtopäätökset ja päätti jättää tulevan viikonlopun kilpailun väliin. Hänen piti osallistua Tallinnassa kilpailtavaan Euroopan joukkuemestaruuskilpailuihin.

- En osaa sanoa muuta, kuin että tutkimme tällä hetkellä, miksi hänen kroppansa ei toimi. Se ei toiminut Bislettillä ja meidän täytyy löytää syy siihen, ennen kuin hän voi jälleen kilpailla, Thorkildsenin valmentaja Åsmund Martinsen kertoi Norjan TV2:lle (siirryt toiseen palveluun).

Martinsen ei sanonut, onko Thorkildsen sairas tai loukkaantunut, mutta kertoi, ettei heittäjä harjoitellut viime viikolla.

- Tämä ei tietenkään ole ihanteellinen tilanne, mutta en halua sanoa tästä sen enempää.