Jyrki Jokipakan AHL-kausi päättyi mestaruusjuhliin

AHL:n runkosarjan voittanut Texas Stars oli vahvin myös finaalisarjassa. Jyrki Jokipakan ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa oli mainio.

urheilu
Jyrki Jokipakka.
Jyrki Jokipakka edusti SM-liigassa Ilvestä. SM-liiga

Texas Stars on voittanut jääkiekon AHL:n mestaruuden voitoin 4-1. Puolustaja Jyrki Jokipakan edustama Stars pääsi juhlimaan Calder Cupin voittoa, kun Texas voitti finaalisarjan viidennessä ottelussa vierasjäällä St. John's IceCapsin jatkoerässä maalein 4-3. AHL-mestaruus on NHL-seura Dallas Starsin farmijoukkueelle ensimmäinen.

Kolme viimeistä kamppailua jatkoajalla ratkaissut Stars pääsi juhlimaan mestaruutta, kun ruotsalaispuolustaja Patrik Nemethin rystypuolen veto meni maaliin ajassa 74.30. Nemeth teki komean yksilösuorituksen, sillä hän sai irtokiekon haltuunsa omassa päässä ja luisteli koko kentän läpi maalintekoon.

Runkosarjan 65 ottelussa tehot 5+15=20 kirjanneelle 22-vuotiaalle Jokipakalle mestaruus oli makea, sillä suomalaispuolustajalle kausi oli ensimmäinen Pohjois-Amerikassa. Pudotuspelien 21 pelissä Ilves-kasvatti oli alustamassa viittä maalia.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin 22 tehopistettä summannut Texasin Travis Morin.

Maalivahti Jussi Olkinuora pelasi tällä kaudella Winnipeg Jetsin farmiseura St. John's IceCapsin maalilla kymmenen runkosarjapeliä torjuntaprosentilla 89,3. Pudotuspeleissä suomalaisvahti ei enää saanut vastuuta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat