Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Penttilä moukaroi Suomen kaikkien aikojen viitoseksi

Moukarin heittäjä Jenni Penttilä paransi omaa ennätystään.

urheilu
Jenni Penttilä.
Jenni Penttilä (Arkistokuva)YLE

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jenni Penttilä heitti Pudasjärvellä moukaria 66,12. Se on Suomen kaikkien aikojen tilaston viidenneksi paras tulos ja vuositilaston toiseksi paras tulos.

Kaikkien aikojen tilastossa Penttilän edellä ovat Mia Strömmer, Merja Korpela, Sini Latvala ja Lena Solvin. Korpela on vuositilaston ykkösenä tuloksella 67,25.

Eero Yli-Soinin valmentama 23-vuotias Penttilä on heittänyt yli 60 metriä kuutena vuonna peräkkäin. Hänen ennätyksensä oli ennen tätä päivää kahden vuoden takainen 65,74.

Zürichin EM-kilpailuiden tulosraja 68,00 ei ole kovin kaukana. Penttilä sijoittui viime vuonna Tampereella 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa yhdeksänneksi ja neljä vuotta sitten 19-vuotiaiden MM-kilpailuissa viidenneksi.

Naisten pituushypyn voitti olympiakisojen viitonen

Naisten pituushypyn voitti venäläinen Anna Nazarova-Klashtornaja, joka sijoittui kaksi vuotta sitten Lontoon olympiakisoissa viidenneksi. Hän valitsi pitkän tauon jälkeen paluukilpailukseen Pudasjärven Pohjantähti-kisat. Hän hyppäsi Pudasjärvellä 627. Huhtikuussa tyttären synnyttänyt Nazarova-Klashtornaja oli kilpaillut edellisen kerran elokuussa vuonna 2012. Hänen ennätyksensä on 711.

Lewis Korir voitti miesten 5000 metriä kauden kotimaisella kärkiajalla 13.53,68. 28-vuotiaaan kenialaisen Koririn ennätys on 13,27,91. Korir siirtyi vuoden vaihteessa Turun Urheiluliitosta Kristiinankaupungissa toimivaan IF Länkeniin.

Suosittelemme

Tuoreimmat