Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

Kommentti: Ärsyttävän taktinen tasuri oli Kreikan voitto

Japani hakkasi tehottomasti päätään. Kreikka oli omalla kenttäpuoliskollaan kuin kotonaan, kirjoittaa Yle Urheilun Otto Rönkä.

urheilu
Kreikkalaiset kiittävät faneja.
EPA

Kreikan ja Japanin myöhäispeli päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta Kreikalle kyse oli taktisesta voitosta. Ja nyt puhutaan "Kreikan erikoisesta", eli vetäytyvän puolustuspelin viemisestä täydelliseen ääripäähän.

Tavallisilla joukkueilla kapteenin ulosajo ensimmäisellä puoliajalla johtaisi varmasti vähintään pienimuotoiseen paniikkiin. Kreikan ja penkillä istunutta Karagounista sijaistaneen Kostas Katsouraniksen kohdalla tilanne oli kuitenkin se, että pelivihkosta käännettiin vain sivu vanhan kunnon sumppupuolustuksen kohdalle.

Bussi ohjattiin maalin eteen ja kauneus pelistä hävisi. Koko toinen puoliaika pelattiin lähes kokonaan Kreikan päähän, mutta Japani ei pystynyt murtamaan Kreikan puolustusta. Tämän pelityylin vuoden 2004 Euroopan mestari hallitsee ärsyttävän hyvin.

Äärimmäisyyksiin viemisestä voidaan puhua, kun toisen puoliajan tehokkaasta peliajasta noin puolet kului pelin ollessa poikki. Kreikkalaiset makailivat, toipuivat kolhuista, hakivat palloa, antoivat toisilleen ohjeita ja kävelivät paikasta toiseen.

Ja kun kaiken tekee tooooosi hitaasti, loppuu peli nopeammin. Jonkun pitäisi laskea, vastasiko neljännen erotuomarin antamat neljä lisäminuuttia todellisuudessa kreikkalaisten vetkutteluun käyttämää, menetettyä peliaikaa.

Toisaalta ottelupari oli Kreikalle myös hyvin edukas. Sumputettu keskusta pakotti vastustajan hyökkäyksen laidoille, eivätkä pienet japanilaiset pärjänneet isommille kreikkalaisille pääpalloissa.

Siinä missä Japani joutuu viimeisessä pelissä sähäkkää Kolumbiaa vastaan, on Kreikka mielenkiintoisessa tilanteessa. Vaikka Norsunluurannikko on toki Japania rotevampi ja pääpelissä voimakkaampi joukkue, ovat "Norsut" myös viileitä samuraita alttiimpia turhautumaan.

Jos Kreikka soveltaa puolustustaktiikkaansa päätöspeliin ja Georgios Samaras iskee päällä sen yhden erikoistilannemaalin, voi Kreikka sekoittaa afrikkalaisten päät ja pelin täysin - ja samalla pelata itsensä taktisesti jatkoon.

Suosittelemme

Tuoreimmat