Kolmiloikan maailmanmestarille vuoden kilpailukielto

Moskovassa kolmiloikan maailmanmestaruuden voittanut Ranskan Teddy Tamgho on saanut vuoden kilpailukiellon. Tamghoa ei ole tavoitettu dopingtesteihin.

urheilu
Teddy Tamgho
Teddy TamghoAFP / Lehtikuva

Teddy Tamghoa ei ole tavoitettu kolmeen kilpailujen ulkopuolella tehtävään dopingtestiin, ja hän on tämän takia saanut vuoden mittaisen kilpailukiellon. Ranskan yleisurheiluliitto kertoi asiasta lauantaina.

Tamgho ei ole ollut tavoitettavissa dopingtesteihin 19. joulukuuta 2012, 28. tammikuuta 2014 eikä 18. maaliskuuta 2014. Hänen kilpailukieltonsa on päivätty alkavaksi 18. maaliskuuta.

Ranskan liiton mukaan näyttäisi kuitenkin siltä, ettei 25-vuotias urheilija ole tahallisesti vältellyt testejä ja hyppääjä on ollut yhteistyöhaluinen tapauksen selvittämisessä. Tamgholla on mahdollisuus valittaa päätöksestä, mutta näillä näkymin ranskalainen ei voi osallistua Zürichin EM-kilpailuihin. Zürichin kisat järjestetään 12-17. elokuuta.

Tamgho voitti viime vuonna kolmiloikan maailmanmestaruuden tuloksella 18,04. Tulos on kaikkien aikojen kolmanneksi pisin hyppy. Tamghoa pidemmälle ovat hypänneet ainoastaan Ison-Britannian Jonathan Edwards (18,29) ja Yhdysvaltain Kenny Harrison (18,09).

Lähteet: AFP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat