Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Koomikko Lotta Backlund: Jalkapallo on maailman parasta viihdettä

Yle Urheilun jalkapallon MM-kisalähetyksen 10-paikassa vierailleet Lotta Backlund ja Lauri Törhönen ruotivat Kaj Kunnaksen kanssa muun muassa suhdettaan jalkapalloon ja jalkapallolegendoihin.

urheilu
Lotta Backlund
Yle Urheilun Kaj Kunnas sai 10-paikan vieraakseen stand up -koomikko Lotta Backlundin ja elokuvaohjaaja Lauri Törhösen. Kolmikko jutteli muun muassa sykähdyttävimmistä jalkapallomuistoista.

Stand up -koomikkona, poliitikkona ja ahkerana twiittaajana tutuksi tulleen Lotta Backlundin sykähdyttävin MM-muisto liittyy Ruotsiin ja vuoden 94 MM-kisoihin. Jalkapallo teki siis suorasanaiseen monitoiminaiseen suuren vaikutuksen jo lapsuudessa.

- Ihmisten pitää ymmärtää, että jalkapallo on maailman hienointa viihdettä. Kukaan ei ole käsikirjoittanut sitä, eikä katsojalla ole aavistustakaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Se on hienompaa kuin mikä tahansa elokuva tai saippuaoopperasarja. Siellä on myös upeat päähenkilöt, kuten vaikka Messi tai Zlatan. Kaikkien kannattaa sitä katsoa, Yle Urheilun sivuilla bloggaava Backlund hehkuttaa.

Elokuvaohjaaja ja kirjailija Lauri Törhönen puolestaan kääntää keskustelun päähenkilöistä hieman syvempiin sfääreihin.

- Sen jälkeen, kun elokuvakamera keksittiin, sen eteen menneistä tulee tietyllä tavalla kuolemattomia. Se säilyy ikuisesti. On mielenkiintoista, että Caesarin sekä Napoleonin ja Hitlerin sekä Stalinin ero on siinä, että jälkimmäisistä on live-kuvaa. Mitä enemmän Messi ja Zlatan ovat kameran edessä, sitä enemmän siinä on kuolemattomuutta, Törhönen veistelee.

Klikkaa yllä olevaa kuvaa ja katso Kaj Kunnaksen luotsaama haastattelu kokonaisuudessaan. Videon lopussa myös selviää, miksi ihmeessä Törhönen asettaa pitsisen sukkanauhan päänsä koristeeksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat