Suora

  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Kommentti: Afrikan ennätys uusiksi – Aavikkoketuilla kameleontin taitoja

Algeria esitti Etelä-Koreaa vastaan energistä hyökkäyspeliä ja löi MM-kisojen Afrikan ennätyksen yhdessä ottelussa tehtyjen maalien määrässä. Yle Urheilun Juho Taljan mukaan Belgia-ottelussa lähinnä puolustamaan keskittynyt Algeria osoitti uuden peli-ilmeensä myötä varsin kameleonttimaisia elkeitä.

urheilu
Algerian pelaajat juhlivat maalia.
Algerian Carl Medjani onnittelee Abdemoumene Djabouta maalin johdosta.EPA / Armando Babani

Algeria voitti Brasilian MM-kisojen toisessa ottelussa Etelä-Korean komeasti maalein 4-2. Tulos oli historiallinen, sillä joukkueesta tuli eniten maaleja yhdessä MM-lopputurnauksen ottelussa tehnyt afrikkalaisjoukkue

Voitto oli Algerialle erityisen merkittävä, sillä se oli joukkueelle MM-tasolla ensimmäinen sitten vuoden 1982 kisojen.

1982 Algerialla oli Lakhdar Belloumin ja Rabah Madjerin johdolla jalkeilla kenties maan historian lahjakkain joukkue. Algeria voitti kisoissa itsensä Länsi-Saksa ja myös Chilen. Tappio Itävallalle tarkoitti kuitenkin jatkopelien karkaamista maalieron vuoksi ulottumattomiin.

1986 Algeria ei onnistunut voittamaan otteluakaan ja sama toistui 2010, jolloin ainoastaan puolustamaan keskittynyt ryhmä ei tehnyt maaliakaan.

Puolustamaan Algeria keskittyi myös Brasilian kisojen avausottelussaan ennakkosuosikki Belgiaa vastaan. Kurinalainen taktiikka oli tuottaa tulosta, mutta Belgia käänsi pelin aivan lopussa 2-1 voitokseen.

Etelä-Koreaa vastaan ”Aavikkoketut” lempinimellä tunnettu Algerian joukkue esitti kuitenkin ennemminkin kameleonteilta tuttuja elkeitä karistaen vuoden 2010 antijalkapalloviitan harteiltaan. Kokenut päävalmentaja Vahid Halilhodzic vaihtoi peräti viisi pelaajaa avauskokoonpanostaan ja joukkue oli liikkeellä aivan uudella ilmeellä.

Algeria hyökkäsi energisesti ja tuli jokaiseen tilanteeseen raivolla. Avausjakson maalit syntyivät pitkien pallojen ja voitettujen kaksinkamppailujen tuloksena, mutta toisella jaksolla etenkin Yacine Brahimin ja Sofiane Feghoulin juonima maali oli taiturimainen näytös.

Algerian Keskikentällä Yacine Brahimi ja Nabil Bentaleb rytmittivät peliä hyvillä laadukkailla syötöillään. Topparit Madjid Bougherra ja Rafik Halliche, sekä keskikentän pohjan Carl Medjani hoitivat puolustuspäässä fyysisyydellään kaksinkamppailut joukkueen eduksi mainiolla prosentilla.

Laidoilla Sofiane Feghouli ja Abdemoumene Djabou olivat alati vaarallisia. Roteva kärkimies Islam Slimani tuotti rynnimisellään jatkuvasti vaikeuksia Etelä-Korean toppareille.

Etelä-Korealla on nostettava hattua, sillä tauolla 0-3 tappiolla ollut joukkue tuli vielä toisella jaksolla mukaan peliin ja haastoi Algerian tosissaan. Paremmalla onnella korealaiset olisivat jopa voineet nostaa joukkueensa tasoihin. Algerian pitää pystyä jatkossa jäädyttämään peli paremmin, mikäli se pääsee johtoasemaan.

Algeria on nyt erittäin lähellä maalleen historiallista MM-kisojen jatkopaikkaa. Torstaina Venäjää vastaan pelattavassa alkulohkon viimeisen kierroksen ottelussa on joukkueen kannalta valtava panos, mutta merkit näyttävät hyvältä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat