Suora

  • Ruumis matkalaukussa
  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Ruuskasen toive toteutui – vaikka Pitkämäki voittikin kauden kärkituloksella

Tero Pitkämäki oli ykkönen Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Suomalaiset juhlivat, vaikka kisassa oli mukana kauden kärkimies Ihab Abdelrahman.

urheilu
Tero Pitkämäki
Tero PitkämäkiTomi Hänninen

Antti Ruuskanen toivoi ennen kisaa, että Turun Paavo Nurmen kisoissa suomalaisheittäjät juhlisivat. Ruuskasen toive toteutui, sillä suomalaiset nappasivat keihäskisassa kaksi ensimmäistä sijaa. Kauden ”sensaatioheittäjä” ja maailman kärkitulosta 89,21 hallussa pitävä Ihab Abdelrahman jätettiin kolmanneksi.

Ruuskanen onnistui heti ensimmäisessä heitossaan tempaisemalla keihäänsä lukemiin 83,54. Pitkämäki vastasi tähän toisella kierroksella ja paransi kauden kotimaista kärkitulosta 85,89 metriin kantaneilla lukemilla. Ruuskanen sai tästä lisää ruutia heittoonsa ja paransi omaa kesän parastaan, mutta 85,28 ei riittänyt tänään voittoon.

Shanghain Timanttiliigan osakilpailussa toukokuussa Afrikan ennätyksen heittänyt Abdelrahman ei pystynyt vastaamaan suomalaisten heittoihin koleassa säässä. Egyptiläisen ensimmäisen kierroksen heitto, joka oli kaukana optimaalisesta suorituksesta, kantoi 84,45 ja toi kolmannen sijan.

Ari Mannio jätettiin Turussa viidennelle sijalle. Mannion heitto kantoi tänään 82,09.

- Se oli ok-heitto, mutta ei niin hyvä, mitä lähdin hakemaan. Vähän repalaienen sarja tällä kertaa. Yritin vähän riskilläkin kunnon tulosta, mutta tukijalka petti ja heitto meni läpi, Pitkämäki pohti Yle Urheilun haastattelussa ja myönsi, että pieni nokittelu Ruuskasen kanssa antoi hänelle lisää puhtia.

- Kilpailusuorituksia on tullut kohtuullisen paljon ja sitä kautta varmuutta heittoihin. Olen pystynyt hilaamaan tulosta ylöspäin. En näe syytä, miksi ei jatkuisi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat