Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Elisabeth Rehnillä intensiivinen suhde jalkapallon MM-kisoihin: Olen raivonnut ja iloinnut

Kaj Kunnas sai 10-paikkaan arvovaltaisen vieraan, kun ihmisoikeustaistelija ja Suomen entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn saapui studioon puhumaan jalkapallosta. Intohimoinen jalkapallofani laukoi suorat sanat muun muassa Uruguayn ”kannibaalista”.

urheilu
Kaj Kunnas ja Elisabeth Rehn 2010
Kaj Kunnaksen 10-paikassa vieraana entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn, joka seuraa ahkerasti jalkapalloa.

Entinen puolustusministeri ja merkittävän poliitikon uran tehnyt Elisabeth Rehn on myös intohimoinen jalkapallon ystävä. MM-kisoja hän on katsonut omien sanojensa mukaan vähän liiankin intensiivisesti.

- Silmäni alkavat olla jo vähän sirrillä, kun olen istunut ja valvonut pelejä katsoen. Olen raivonnut, ollut iloinen ja kokenut kaikkia tunteita, jotka jalkapallo herättää, Rehn juttelee.

Olen katsonut pelejä ja pohtinut, minkä ihmeen vuoksi tuo idiootti ei saanut sitä palloa tolppien väliin.

Elisabeth Rehn

Edesmenneen miehensä, Suomen Palloliiton ja Suomen jalkapallomaajoukkueen johtajana toimineen Oven kautta lajiin tutustunut Rehn myöntää kaipaavansa miestään kotikatsomoon.

- Onhan se surkeata istua yksikseni miettimässä omalla osaamisellani, miksi pelissä kävi näin tai minkä ihmeen vuoksi tuo idiootti ei saanut sitä palloa tolppien väliin, sen sijaan että joku osaavampi kommentoisi mitä tapahtuu.

”Kannibaali sai onneksi rangaistuksensa”

Rehn saapui Ylen tiloihin hyvissä ajoin ja katsoi lämpiössä Portugalin ja Ghanan välisen ottelun. Pienet ”motkotukset” sai osakseen Portugalin Cristiano Ronaldo.

- Motkotin vähän hänen kampauksestaan. Siinä geelit vähän pettivät ottelun lopussa, mikä oli minusta hiukan huvittavaa. Minulla on myös muistikuva siitä, kun he pelasivat Suomessa. Minusta Ronaldo vain makasi kentällä koko pelin, oli siihen syytä tai ei. Tällaista filmaamista hänellä ei enää ole niin paljon, Rehn kiittelee.

Suorat sanat sai myös Uruguayn Luis Suarez, joka sai neljän kuukauden pelikiellon Italian Giorgio Chiellinin puremisesta.

- Onneksi kannibaali sai rangaistuksensa. Siinä osoitettiin, etteivät nimi tai maine ratkaise ihan kaikkea, vaan tuomarin työ ja päätökset ovat asianmukaiset. Sanoin hänestä äsken vähän rumasti, mutta hänen tekonsa oli todella paha. Minusta hänet olisi pitänyt ajaa heti ulos kentältä. Ehkä Italia olisi päässyt jatkoon, Rehn pohtii.

Koko haastattelun voi katsoa kuvaa klikkaamalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat