Lehti: FIFA antoi kovan tuomion, koska Suarez ei osoittanut katumusta

Brasilialaislehden mukaan kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA perusteli Luis Suarezille langettamansa pelikiellon kovuutta sillä, ettei tähtihyökkääjä osoittanut minkäänlaista katumusta sääntörikkomuksensa jälkeen.

Luis Suarez Kuva: EPA

FIFA langetti Luis Suarezille pitkän pelikiellon, koska Uruguayn tähtihyökkääjä ei osoittanut katumusta ja edelliset pelikiellot eivät olleet muuttaneet hänen käyttäytymistään, kertoo brasilialainen sanomalehti Estado de Sao Paulo.

- Pelaaja ei osoittanut missään vaiheessa minkäänlaista katumusta tai myöntänyt FIFA:n sääntöjen rikkomista. Sen vuoksi hän ei osoittanut olevansa tietoinen rikkeen tekemisestä, FIFA:n dokumentissa luki Estado de Sao Paulon mukaan.

FIFA:n kurinpitolautakunnan dokumenttien mukaan Suarezille harkittiin kuuden ottelun pelikieltoa, mutta ehdotus hylättiin riittämättömänä.               

- Minimirangaistus ei ollut riittävä, jotta sillä olisi ollut riittävän kieltävä vaikutus. Vanhoilla pelikielloilla ei ollut vaikutusta, Estado lainasi dokumentteja.

Suarez on saanut Euroopassa kaksi pelikieltoa seurajoukkueissa puremistapausten jälkeen.             

Estadon mukaan dokumentteihin sisältyi myös pätkiä Suarezin selityksestä, jonka mukaan hän menetti tasapainonsa tilanteessa ja hänen suunsa osui vahingossa Giorgio Chiellinin olkapäähään.

- Menetin tasapainoni suu auki. Törmäsin Chielliniin ja suuni osui hänen olkapäähänsä. Kyse ei ollut puremisesta, Suarez selitti tilannetta.         

Uruguayn jalkapalloliitto pitää tuomiota liian kovana ja se aikoo valittaa päätöksestä. Myös Chiellini on kertonut pitävänsä tuomiota liian rajuna.

Uruguay kohtaa illan myöhäisottelussa Kolumbian neljännesvälierässä.