Koe uusi yle.fi

Suora

  • NCAA koripalloa: NCAA Koripalloa: Texas A&M - North Carolina
  • NCAA koripalloa: NCAA Koripalloa: West Virginia - Marshall

Lotta Lepistölle tuplamestaruus pyöräilyn SM-kilpailuissa

Porin Tarmon kasvatti Lotta Lepistö otti kaksi kultaa pyöräilyn SM-kilpailuissa Riihimäellä.

urheilu

Lotta Lepistö osoitti olevansa kovassa kunnossa heti perjantain 33 kilometrin aika-ajossa. Viime vuoden mestari, Italiassa ammattilaisena polkeva Sari Saarelainen lähti matkaan porilaisen perään ja sai väliaikoja koko ajan.

- Tiesin, ettei näköyhteyttä kannata antaa ja lähdin matkaan kovaa heti alusta. Vauhti olikin niin kovaa, että ensimmäisellä väliaikapisteellä ero oli kertynyt jo 45 sekuntia. Kun ero kasvoi 20 kilometrin jälkeen jo puoleentoista minuuttiin, keskeytti Saarelainen, kertoi Lepistö

- Sain tästä tiedon eteen ja päätin hieman säästellä seuraavan päivän maantieajoon. Ero venähti kuitenkin toiseksi ajaneeseen Helsinki Cycle Clubin Merja Särkiojaan kahteen ja puoleen minuuttiin.

Seuraavana päivänä viivalle tuli sisuuntunut Saarelainen. Molempia kiinnosti saada päälleen Suomen mestarin paita, josta on apua ammattilaisneuvotteluissa. Kaksikon kytätessä toisiaan, pääsi kaksi kanssasisarusta livahtamaan irti. Ero kasvoi nopeasti, ollen pahimmillaan lähes kolme minuuttia.

Lepistö yritti saada muuta joukkoa vuorovetoon, mutta kukaan ei ollut halukas ajohommiin. Saarelainen roikkui takapyörässä odottaen. Lopulta porilainen tuskastui ja pudotti itsensä huoltoauton viereen neuvonpitoon. Huoltoautosta neuvottiin, että perusvauhti keulassa riittää ja saat kiinni. Seuraavat 20 kilometriä keulassa ajoikin porilainen.

Kun irtiotto saatiin kiinni, iski Saarelainen välittömästi. Lepistö meni perään ja päätti vain pysyä mukana. Lopulta muut väsyivät ja viimeisen 15 kilometriä kaksikko sai seurakseen vain Kauhajoen Karhujen Laura Vainionpään.

- Kyttäilyksi se ajaminen lopulta meni. Tiesin, että uskallan ajaa viimeiseen kurviin Saarelaista kovempaa. Iskin jo kilometriä ennen maalia. Eroa kurvissa tuli parikymmentä metriä joka säilyi maaliin saakka, totesi iloinen Lepistö maalissa.

Suosittelemme

Tuoreimmat