1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

NHL:n siirtomarkkinoilla riittää pelaajia – mitä tekee Olli Jokinen?

Markkinoilla riittää yhä NHL-pelaajia, vaikka iso osa vapaista agenteista solmikin sopimuksen heti heinäkuun ensimmäisen päivänä.

Kuva: Pekka Rautiainen

NHL:n siirtomarkkinat vilkastuivat heinäkuun ensimmäisenä päivänä, kun niin kutsutut vapaat agentit saivat alkaa solmia sopimuksia. NHL:n verkkosivujen mukaan avauspäivänä siirtoja tai jatkosopimuksia oli yhteensä peräti 90.

Silti vapaita agentteja on reilusti vielä vilkkaan avauspäivän jälkeenkin. Suomalaisittain mielenkiintoisin nimi on Olli Jokinen. 35-vuotiaan konkarihyökkääjän sopimus Winnipeg Jetsin kanssa umpeutui ja hän on haluttua tavaraa keskushyökkääjämarkkinoilla.

Myös Tampa Bay Lightningin Sami Salo on ilman sopimusta. Turkulainen täyttää kauden alkaessa jo 40 vuotta ja Lightning ei todennäköisesti jatka hänen sopimustaan hankittuaan jo kaksi puolustajaa. Salo kuului viime kaudellakin joukkueensa runkopuolustajiin, joten annettavaa hänellä vielä varmasti on. Osoitteenmuutos saattaa kuitenkin muuttaa suunnitelmia.

Myös **Saku Koivun **uran jatko on yhä kysymysmerkki. Anaheim Ducks kertoi aiemmin, ettei se tarjoa 39-vuotiaalle keskushyökkääjälle jatkosopimusta. Turkulaiskonkaria on huhuttu jopa takaisin TPS:ään, mutta noilta puheilta on myös katkaistu siivet (siirryt toiseen palveluun).

**Joni Pitkänen **joutui viettämään koko viime kauden sivussa akillesjännevamman takia. Oululainen sanoi keväällä Kalevalle (siirryt toiseen palveluun), että uran jatko on vaakalaudalla. 30-vuotiaan puolustajan sopimus Carolina Hurricanesin kanssa päättyi tähän kauteen ja ykköskierroksen varauksen tulevasta osoitteesta ei loukkaantumisen takia ole tietoa.

Vapaina agentteina on yhä iso liuta kokeneita maalivahteja, kuten **Martin Brodeur, Tim Thomas, Tomas Vokoun **ja Ilja Bryzgalov. Brodeur ei halunnut jäädä kakkosvahdiksi New Jersey Devilsin riveihin vaan yksi kaikkien aikojen vahdeista etsii uutta seuraa, jossa on mahdollisuus voittaa mestaruus ja saada pelata ainakin jonkin verran pelejä.

Thomas puolestaan ei jatka Dallas Starsissa, johon hän siirtyi kesken viime kauden. Yhdysvaltalainen kertoi MM-kisojen aikaan haluavansa yhä pelata, mutta konkarilla ei ole tapana hätäillä päätöstensä kanssa. Vezina-voittaja on valmis odottamaan vaikka harjoitusleirien alkuun asti sopimusta, jos tarve sitä vaatii.

Huippukenttäpelaajista ilman sopimusta ovat vielä ainakin Arizona Coyotesin Radim Vrbata, jonka GM Don Maloney haluaisi pitää joukkueessaan. Myös kokenut Daniel Alfredsson on ilman sopimusta siirryttyään viime kaudella Detroit Red Wingsin riveihin.

Katso lista kaikista vapaista agenteista NHL:n verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun). Listasta ei ole poistettu jo sopimuksen tehneitä pelaajia.