Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää

Mäkelä-Nummela onnistui jälleen Pekingissä - maailmancupin voitto!

Satu Mäkelä-Nummela on voittanut trapin maailmancupin osakilpailun Kiinassa. Mäkelä-Nummela on onnistunut aikaisemminkin Pekingissä.

urheilu
Satu Mäkelä-Nummela
Satu Mäkelä-NummelaLehtikuva

Satu Mäkelä-Nummela voitti Pekingin osakilpailun kultaottelussa Kiinan Jungyu Zhun niukasti 13-12 ja sai jälleen yhden onnistumisen lisää mukavien Peking-muistojen sarjaan. Mäkelä-Nummela voitti olympiakultaa Pekingissä vuonna 2008 ja varmisti siellä myös Lontoon olympiapaikkansa vuonna 2011.

- Tämä tuntuu huipulta! Päivä alkoi loistavasti täydellä ilman tuplalaukauksia ja antoi jatkolle itseluottamusta. Täysillä laskettiin ja semifinaaliin sitten kaikki rahkeet mitä oli, sillä se ratkaisee, ollako pelissä mukana vai "leipoako pullaa takahuoneessa". Loistavaa ammuntaa läpi kisan, uransa neljännen ykköstilan maailmancupissa ottanut orimattilalainen iloitsi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

Zhu ja Mäkelä-Nummela olivat kärkikaksikko peruskilpailussa tuloksella 72. Mäkelä-Nummela ampui 25+24+23. Välierässä suomalainen oli ykkönen rikottuaan 14 kiekkoa, Zhu kakkonen tuloksella 13.

Mäkelä-Nummelan esitys oli avauspäivän selvästi parasta suomalaisantia pistooli-, kivääri- ja haulikkolajien maailmancupissa Pekingissä, sillä muita suomalaisia ei yltänyt 15 parhaan joukkoon.

Mieste ilmakiväärissä Juho Kurki oli 19:s, Henri Häkkinen 39:s ja Jaakko Björbacka 40:s. Naisten ilmakiväärissä Katariina Långström oli 39:s ja Marjo Yli-Kiikka 42:s.

Lähteet: Ampumaurheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat