1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tilasto: Oscar on pukenut työhaalarit MM-kisoihin

Chelsea-taituri on joutunut raatamaan kotiturnauksessaan menestyksen eteen.

Urheilu
Brasilian Oscar taklaa Kamerunin Landry NGuemoa.
EPA

Brasilian pelaaminen kotikisoissa on ollut kaukana mielikuvien sambakarnevaaleista vihreällä veralla. Oscarin tilastoissa näkyy, millaisia haalarihommia päävalmentaja Luis Felipe Scolari joukkueensa tähdiltäkin odottaa.

Whoscored.com-sivuston (siirryt toiseen palveluun) keräämien tietojen ensimmäinen pysäyttävä lukema on Oscarin taklausmäärä. Pelaaja, joka Valioliigassa taklasi yhteensä 65 kertaa eli keskimäärin kahdesti ottelussa, on rynnistänyt vastustajan kimppuun MM-nurmella jo 21 kertaa. Ottelukohtaiseksi lukemaksi tulee 5,3.

Tilasto herättää huomiota, sillä toiseksi eniten vastustajaa on rikkonut jatkuvasti laidallaan pulassa ollut Dani Alves, 17 kertaa. Tämän jälkeen lukema putoaa keskikentän pohjalla raatavan Luiz Gustavon 11:een.

Toisaalta Oscar on rikkonut vastustajaa vain viidesti, eikä ole vielä ottanut yhtään varoitusta turnauksessa. Gustavolle rikkeitä on kertynyt 10 ja varoitussaldon täyttyminen tarkottaa pelikieltoa perjantain ottelussa.

Hyökkäyspään taidoista muistuttavat kaksi syöttöä ja kuusi luotua maalipaikkaa. Silti Chelsea-pelaajan syöttöprosentti koko turnauksessa vaikuttaa alhaiselta, 73,7. Liigakauden aikana Oscar piti pallon omillaan yli 83 prosentin varmuudella ja Mestarien liigassakin 79-prosenttisesti.

Harhautuksissaan Oscar on onnistunut kahdeksan kertaa ja epäonnistunut yhtä monesti. Pallo on riistetty pelaajan jalasta seitsemän kertaa.

Lähteet: Whoscored.com