Baletilla ja joogalla korkeushypyn huipputasolle - 37 senttiä yli oman korkeuden

Inika McPherson on 163-senttinen urheilija. Ei tulisi ensimmäiseksi mieleen, että hän on korkeushyppääjä.

urheilu
Inika McPherson
Inika McPhersonEPA

Kukaan ei uskonut Inika McPhersonista tulevan korkeushyppääjää, Yhdysvaltain mestari on hypännyt 37 cm itsensä yli ja tavoitteena on 47 cm

Korkeushypyn maailmantilaston toisella sijalla oleva Inika McPherson on hypännyt tänä vuonna 37 cm itsensä yli ja hänen ennätyksensä on nyt tasan 2 metriä. Hänen tavoitteenaan on hypätä maailmanennätys 2.10 metriä, joka olisi 47 cm yli hänen pituutensa.

- Aloitin korkeushypyn neljännellä luokalla ja rakastuin lajiin. Monesti nuorena mietin, pystynkö siihen, mutta kun paransin ennätystäni joka vuosi, tiesin ettei sillä ole väliä. Minua on epäilty jatkuvasti ja minulle kerrottiin koko ajan, että vain pitkät hyppääjät voivat hypätä korkealle. Minun piti poistaa koko asia mielestäni, McPherson kertoi Yle Urheilulle.

McPhersonia on käsketty moneen kertaan vaihtamaan lajia vaikka otteluun, eihän 163 cm pitkä urheilija voi olla korkeushyppääjä.

- Jopa yliopistossa valmentajani sanoi, että minun pitäisi kokeilla ottelua, tai mitä tahansa muuta, koska minusta ei tulisi maailmanluokan korkeushyppääjää.

Viime viikonloppuna McPherson voitti yhdysvaltojen mestaruuden kahden metrin hypyllä. Hän uskoi pystyvänsä parempaankin, mutta hänen valmentajansa käski lopettamaan, koska seuraavana viikonloppuna olisi tärkeä Pariisin Timanttiliiga.

- Oloni on mahtava, olen harjoitellut tätä varten niin pitkän ajan. Kun onnistuin kahdessa metrissä, aloin vain kiljumaan, en pystynyt edes sanomaan mitään. 37 senttimetriin itseni yli on tarvinnut paljon kovaa työtä. Vuosien harjoittelua ja henkisesti itseni valmistamista hyppäämään niin korkealle näin lyhyenä.

Pitkän ja lyhyen hyppääjän ominaisuudet ja harjoittelun täytyvät olla erilaisia.

- Harjoitteluni on täysin suunniteltu minun kropalleni. En tee punttia ollenkaan, mutta teen paljon kuntopiirejä, balettia, joogaa, ja muuta joka auttaa juuri minua hypyissä. Uskon, että kuka vain voi pituudesta riippumatta hypätä korkealle oikealla harjoittelulla.

Annimari Korte

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat