1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jarkko Ruutu filmaamisesta: Millään muulla kuin lopputuloksella ei ole väliä

Jääkiekkoilija Jarkko Ruutu kävi Kaj Kunnaksen vieraana 10-paikassa keskustelemassa muun muassa filmaamisesta pelikentällä. Ruutu painottaa, että ammattiurheilussa vain lopputuloksella on väliä. Voittamisen eteen kaikki on sallittua.

Kuva: EPA

Brasilian MM-kisoissa on nähty lähes Oscar-tasoisia filmaamisia ja pelitilanteiden värittelyjä. Yksi räikeimmistä oli Hollannin Arjen Robben, joka filmasi Hollannille jatkopaikan mahdollistaneen rankkarin. Jokereissa viime kaudella pelannut jääkiekkoilija Jarkko Ruutu pitää koko kysymystä filmaamisesta irrelevanttina.

- Ammattiurheilussa vain pelin lopputuloksella on merkitystä. Siinä pelataan vain voitosta ja sillä, mitä pelin sisällä käy, ei ole väliä. Ihmiset ottavat filmaamisen tunteella, mutta se on osa peliä. Matseissa tehdään jatkuvasti pientä vilppiä, revitään paidasta tai koukataan, Ruutu huomauttaa.

Ruutu itse ei mahdollista omaa filmaamistaan ennakkoon suunnittele.

- Pelaaminen on hetkessä elämistä. Joskus siihen kuuluu pikkuisen värin laittamista mukaan. Onhan meikäläisen uralla sattunut kaikenlaista. Hetken huumassa sitä voi tehdä jotain, mitä ei välttämättä tekisi, jos tunteet eivät olisi niin paljon pelissä.

Ruutua on myös paljon kritisoitu pelityylistään.

- Se on osa elämää, mutta ei se tietenkään kivalta tunnu. En kuitenkaan voi menneille mitään ja on mentävä eteenpäin. Mutta ei se kiva paikka ole, jos joutuu kohtaamaan ihmisten inhon, Ruutu myöntää.

Katso Jarkko Ruudun 10-paikka-haastattelu Yle Areenasta. Samassa haastattelussa Ruutu myös vihjaili uransa jatkosta.