Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu

Egyptin keihäsihme uskoo pystyvänsä heittämään 95 metriä

Maailman keihäshuipulle suomalaisvalmennuksessa noussut Ihab Abdelrahman uskoo yli 90 metrin heittoihin.

urheilu
Ihab Abdelrahman kuvassa
Ihab AbdelrahmanEPA

Keihään maailmantilaston kärkipaikkaa hallussaan pitävä Ihab Abdelrahman on harjoitellut suomessa kolme kuukautta viime talvena ja nyt koko kesän. Hän aikoo jatkaa suomessa harjoittelua Petteri Piirosen valmennuksessa.

- Pidän Petteristä, hän on todella hyvä valmentaja ja on korjannut tekniikkaani. Pystyn keskittymään ainoastaan harjoitteluun ja Petteri uskoo, että pystyn heittämään pitkälle kunhan harjoittelen kovaa. Uskon, että saamme hyviä tuloksia aikaan ensi vuoden Pekingin MM-kisoihin mennessä ja pystyn voittamaan Pekingissä ja Rion olympialaisissa.

- Jos harjoittelen Petterin kanssa pari vuotta, uskon, että voin heittää reilusti yli 90 metriä. Olen harjoitellut hänen kanssaan vasta yhden vuoden ja heitän 89 metriä.

- Kunhan opin käyttämään jalkojani, heitän pitkälle. Petteri sanoo, että olen luonnollisesti vahva, enkä tarvitse voimaa, minun täytyy vain keskittyä korjaamaan jalkani tekniikka. Se ei ole vielä 100 prosenttisen hyvä ja heitin 98 metriä sillä, joten toivon, että saan sen sataprosenttisen hyväksi.

Egyptin miehelle oli pieni shokki tulla kylmään pohjolaan.

- Kuortane on todella kylmä ja minä en pidä kylmästä. Egyptin talvi on kuin suomen kesä. Petteri uskoo minuun ja sanoo aina, että jos saan tukijalkani toimimaan, voin heittää yli 90 metriä, joten Kuortaneella olo on sen arvoista.

- Tulin Suomeen, koska kaikki rakastavat keihäänheittoa ja täällä on loistava harjoitella sitä varten. Ainut ongelma on kylmyys.

Abdelrahman on heittänyt keihästä kahdeksan vuotta. Toisena vuonna hän heitti jo Egyptin junioriennätyksen ja viidentenä vuonna maan ennätyksen 81.84 metriä.

- Aloitin heittämään keihästä vuonna 2006 kun opettajani koulussa sanoi, että voisin voittaa kaikki kilpailuissa. Menin kilpailemaan Egyptin koulujen mestaruuskisoissa ja voitin kultaa. Heitin 51.99 metriä ensimmäisessä kilpailussani.

- Harjoittelin egyptiläisvalmentajani kanssa yksin ja heitin 83 metriä. Jos en olisi harjoitellut Petterin kanssa, luulen, että heittäisin 85 tai 84 metriä. Ennen Shanghaita sanoin Petterille, että luulen pystyväni heittämään sen 84 tai 85 metriä ja hän sanoi minulle, että heitän yli 87 metriä, ja sanoin vain okei.

- Kun heitin ensimmäisellä 89 metriä, olin aivan ihmeissäni, seuraavalla heitin 86 metriä ja olin vielä enemmän ihmeissäni. Silloin ajattelin, että voisin heittää yli 90 metriä, mutta nyrjäytin nilkkani kolmannella kierroksella.

- Tänä vuonna en usko, että heitän enää niin pitkälle, keskitymme vain voittamaan kisoja. Loukkaantumisen jälkeen heitin Turussa 84 metriä ja se oli minusta todella hyvä tulos.

Nopeasti kehittyvä Abdelrahman uskoo, että hänellä on vielä paljon parannettavaa, ja hänen tavoitteensa ovat korkealla.

- Uskon pystyväni heittämään 95 metriä joskus. Kun heitän sen, lopetan urheilun, se on tarpeeksi.

Annimari Korte

Suosittelemme

Tuoreimmat