Suora

  • Jääkiekon U18 MM: FIN - SUI
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Sveitsi
  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Djokovic vei uskomattoman trillerin - Federerin hieno taistelu ei riittänyt

Novak Djokovic hukkasi tilaisuutensa neljännessä erässä, mutta voitti silti Wimbledonin finaalissa Roger Federerin 6-7(7-9), 6-4, 7-6(7-4), 5-7, 6-4.

urheilu
Novak Djokovic.
EPA

Novak Djokovic katkaisi tappioputkensa Grand Slam -turnausten finaaleissa voittamalla hienossa Wimbledonin loppuottelussa Roger Federerin 6-7(7-9), 6-4, 7-6(7-4), 5-7, 6-4. Djokovic on nyt voittanut seitsemän Grand Slam -turnausta. Wimbledonin voitto oli serbille toinen, ensimmäinen tuli vuonna 2011. Federer haki ennätyksellistä kahdeksatta Wimbledonin mestaruuttaan.

Voitto nostaa Djokovicin myös takaisin maailmalistan ykköseksi.

Kamppailusta muodostui uskomaton trilleri. Djokovic oli lievästi niskan päällä lähes neljä erää, mutta Federer taisteli hienosti mukana. Djokovic johti neljättä erää jo 5-2 ja hänellä oli ottelupallo 5-4 -tilanteessa, mutta ratkaisu syntyi vasta viidennessä.

Djokovic ja Federer kävivät kovan taistelun valmentajiensa Boris Beckerin ja Stefan Edbergin silmien alla. Becker ja Edberg kävivät aikoinaan unohtumattomia kamppailuja Wimbledonissa. Beckerin suojatti Djokovic vei tällä kertaa pidemmän korren.

Avauserässä molemmat pitivät syöttöjään. Varsinkin Djokovic oli omissa syöttövuoroissaan todella vakuuttava. Serbi syötti hyvin ja pelasi vahvasti peruslyöntipalloissa. Federerkin syötti niin hyvin, että erän ratkaisu siirtyi tie-breakiin. Monivaiheisen katkaisupelin voitti lopulta Federer 9-7.

Heti toisen erän alussa Djokovic pääsi ensimmäistä kertaa tosissaan yrittämään murtoa, mutta sveitsiläinen piti lopulta syöttönsä. Seuraavassa Federerin syöttövuorossa Djokovic vihdoin mursi. Erän viimeisessä pelissä Federer sai ottelun ensimmäisen murtopallonsa, mutta Djokovic piti syöttönsä ja vei toisen erän 6-4.

Kolmannessa erässä syöttöjä pidettiin edelleen sitkeästi. Djokovic sai kaksi murtopalloa tilanteessa 5-5, mutta Federer selvitti tilanteet. Ratkaisua haettiin jälleen tie-breakista. Tällä kertaa Djokovic oli parempi 7-4.

Djokovic oli vahvoilla kolmannen erän voiton jälkeen ja siirtyi todella lähelle mestaruutta murrolla neljännen erän neljännessä pelissä. Federer ei kuitenkin luovuttanut vaan otti ottelun ensimmäisen murtonsa heti seuraavassa pelissä.

Draama kuitenkin vasta alkoi siitä. Kolmannessa perättäisessä syöttövuorossa nähtiin murto, jolla Djokovic siirtyi 4-2 -johtoon. Serbi pääsi syöttämään otteluvoitosta, mutta ottelu ei päättynyt siihen. Federer mursi, mutta Djokovicilla oli ottelupallo Federerin seuraavassa syöttövuorossa. Ratkaisua ei nähty vieläkään vaan Federer piti syöttönsä ja tasoitti 5-5:een.

Djokovic meni menetyistä mahdollisuuksistaan sen verran sekaisin, että hävisi jälleen syöttönsä ja Federer vei lopulta erän 7-5.

Viidennessä erässä Djokovic kokosi itsensä hienosti ja otti ratkaiseva murron ottelun viimeisessä pelissä.

Djokovic oli hävinnyt kolme edellistä Grand Slam -finaaliaan, Ranskan avoimissa Rafael Nadalille, viime vuoden US Openissa Nadalille ja Wimbledonissa Andy Murraylle.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat